У Заліщиках судили трьох чоловіків, які побили двох поліцейських

поліція

У Заліщицькій громаді троє чоловіків накинулись на двох  поліцейських під час виконання ними своїх службових обов’язків та вдарили кілька разів. Кривдники отримали штрафи.

Про це йдеться у вироку Заліщицького районного суду, пише Тернополіс.

Як випливає з вироку, пригода трапилась 27 червня 2021 року близько півночі під час патрулювання поліцейськими у селі Хартонівці Заліщицької міської громади Чортківського району.

Тоді поліцейські помітили мікроавтобус, який, порушуючи правила дорожнього руху, зупинився на мосту через річку Тупа. Тому один із поліцейських підійшов до водія та почав розмову щодо припинення правопорушення. В той час до двох інших патрульних підійшли троє п’яних чоловіків та почали конфліктувати, ображати, розпочали сутичку.

Під час сутички обвинувачені завдали по кілька ударів поліцейським, внаслідок яких один із патрульних отримав закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, які належать до легких тілесних ушкоджень з короткочасним розладом здоров’я, а іншому завдали фізичного болю, не спричинивши тілесних ушкоджень.

Такі дії фігурантів були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 345 КК, тобто  умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких тілесних ушкоджень у зв`язку з виконанням цим працівником службових обов`язків.

Обвинувачені пішли на угоду про примирення з поліцейськими. 9 червня цього року суд ці угоди позатверджував. Він визнав трійцю винуватою у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив із застосуванням ст.69 КК “Призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом” по 3400 грн штрафу кожному. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

Динамометрические ключи

Наступна стаття

У Козівській громаді горів житловий будинок