Водій, який здійснював дрифтинг на горі Лисоня, отримав 119 гривень штрафу

Бережани, Лисоня, хуліганство

Бережанський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який на горі Лисоня автомобілем їздив по бруківці біля пам’ятника Січовим Стрільцям.

Нагадаємо, випадок трапився 30 серпня цього року поблизу Бережан. Водій легкового автомобіля марки БМВ здійснював дрифтинг (техніка проходження поворотів в автомобільних гонках – ред.) по бруківці біля меморіального пам’ятника Січовим Стрільцям, що на горі Лисоня.

Спочатку дії порушника поліцейські кваліфікували як хуліганство і склали на нього адміністративний протокол. Однак Бережанський суд відправив справу в окружну прокуратуру на дорозслідування, вбачаючи у діях кермувальника БМВ ознаки кримінального порушення.

Після дорозслідування справа знову потрапила в суд, і все ж таки знову за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

При дослідженні матеріалів справи, було враховано, що молодий чоловік, який вчинив порушення, сам прийшов у поліцію, зізнався і розкаявся у скоєному, у повному обсязі добровільно відшкодував завдані збитки. Раніше до адміністративної відповідальності не притягувався.

Враховуючи усі ці обставини, суд вирішив накласти на водія покарання у вигляді штрафу, але в максимальному розмірі, передбаченому ст. 173 КУпАП.

Відтак, Бережанський районний суд 9 листопада постановив водія автомобіля БМВ визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 173 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 119 гривень.

Окрім цього порушник має також сплатити 454 гривні судового збору.

Коментувати

Попередня стаття

Житель Зборівщини просив не карати його за п’яну їзду, а суд взяв і послухав

Наступна стаття

Вежі Майбутнього Київ