“БМБуд” виграв тендер на утримання місцевих доріг Лановецького району на 2021 рік

ремонт доріг, новини Тернопільщини

Фото ілюстративне

У 2021 році експлуатаційним утриманням доріг місцевого значення Лановецького району займатиметься компанія “БМБуд”.

Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА підписало договір на експлуатаційне утримання автомобільних доріг місцевого значення Лановецького району на 2021 рік.

Договір на суму 3 749 994 гривень 18 лютого підписаний із Товариством з обмеженою відповідальністю “БМБуд”. Про це повідомляється у системі “Прозорро”.

Для участі у тендері на утримання місцевих доріг Лановеччини подавали свої пропозиції 5 компаній: 4 тернопільські – “Глобал Білд Інжиніринг”, “Техно-Буд-центр”, “Авакс-проф” і “БМБуд”, а також столична компанія “Київ фундамент буд”.

Очікувана вартість на виконання робіт, яку пропонував замовник – 10 812 750 гривень з ПДВ.

Столичну компанію для участі у конкурсі не допустили через невідповідність тендерної документації.

Тож за перемогу боролися чотири тернопільські компанії, причому торгувалися вони дуже жваво, в результаті чого вартість тендеру знизилася майже у 3 рази.

Так, “Авакс проф” запропонував виконати цей підряд за 7 500 000 грн.

“Глобал Білд Інжиніринг” запропонував виконати цей підряд за 5 081 995 грн.

“Техно-Буд-Центр” у процесі торгів запропонував іще нижчу ціну – 3 750 000 грн.

Втім, перемога дісталася компанії “БМБуд”, пропозиція якої виявилася лише на 6 гривень меншою від остаточної пропозиції “Техно-Буд-Центру” – 3 749 994 грн.

Щоправда, потім “БМБуду” іще довелося обгрунтовувати свою аномально низьку ціну, адже в процесі торгів вартість тендеру знизилася з 10,8 млн грн до 3,7 млн грн, тобто фактично на 7 млн.

Після подання обгрунтування цю компанію було визнано переможцем конкурсу і 18 лютого замовник уклав договір з ТОВ “БМБуд” на експлуатаційне утримання автомобільних доріг місцевого значення Лановецького району на 2021 рік.

Суми угоди – 3 749 994 гривень.

Компанія ТОВ «БМбуд» у 2018 році “прославилася” на всю Україну через скандал із дробленням тернопільських доріг на 40-метрові ділянки. Таким чином Тернопільська САД під керівництвом Богдана Юлика тоді уникла проведення відкритих торгів і віддала «БМБуду» 177 підрядів на загальну суму 27 млн грн.

Тоді офіційними власниками фірми були друзі Юлика Андрій Самарик та Олександр Івахів – тренери місцевих спортклубів. Нині бенефіціарами компанії є Валерій Носик – колишній працівник районної філії «Тернопільського облавтодору», та ТОВ «Сарсама Сервіс» Надії Бабійчук – дружини відомого тернопільського чиновника Івана Бабійчука.

Читайте також:
Тернопільська фірма виграла 411 мільйонів гривень на утримання доріг Івано-Франківщини

Коментувати

Попередня стаття

Диво дивне: патрульні зупинили автомобіль, з якого вийшли два пасажири і жодного водія

Наступна стаття

Не було червоних ліній: у Бучацькому районі власниця магазину отримала 17000 гривень штрафу