З вересня в Україні зміниться порядок видачі пенсій: усіх переведуть на банківські картки

До 1 вересня українці можуть самостійно вибрати один із понад 40 уповноважених банків для отримання пенсій

Заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко повідомив, що зміна порядку отримання пенсій, а саме переведення усіх із вересня поточного року на банківські картки, пов’язана з тим, що лише приблизно третина отримувачів беруть свої виплати через пошту.

«Ми проаналізували, шо останні п’ять-сім років чисельність одержувачів соціальних виплат в банківських установах постійно зростає. На сьогоднішній день ми маємо близько третини одержувачів, які отримують виплати через пошту», – сказав Музиченко.

За його словами, до 1 вересня людина може самостійно вибрати один із понад 40 уповноважених банків для отримання пенсій, інформує “Радіо Свобода”.

«Доставка пенсій додому за рахунок бюджетних коштів буде здійснюватися тільки маломобільним категоріям, зокрема, особам з інвалідністю I групи, тим, хто старше 80 років, хто за висновком лікарсько-консультативної комісії потребує стороннього догляду», – вказують у Мінсоцполітики.

Згідно з пропонованою урядом процедурою, щоб перевести отримання пенсійних виплат на банківську картку, пенсіонер або одержувач соціальної допомоги обирає банківську установу, звертається туди і оформляє рахунок. Далі інформація про цей рахунок надходить з банку в орган, що забезпечує виплату.

Якщо людина до вересня не обирає банк, то орган, який здійснює виплату, самостійно відкриє банківсьий рахунок в уповноваженому банку та поінформує її про це.

Читайте також:
Доставка квітів у 2021 році

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 20 квітня

Наступна стаття

80 тисяч гривень на місяць: бережанські судді оприлюднили декларації доходів