На Теребовлянщині відремонтують іще один кілометр дороги Семенів – Ласківці

дорога Семенів - Ласківці

Відбувся аукціон з відбору кращих пропозицій на виконання поточного середнього ремонту дороги місцевого значення С-201401 Семенів – Ласківці на ділянці км 9+194 – км 10+194.

Як зазначається у системі Прозорро, перемогу у тендері на ремонт одного кілометру дороги місцевого значення С-201401 здобула компанія “Глобал Білд Інжиніринг”.

Загалом для участі у тендері зголосилися 2 дорожніх фірми – “Авакс-проф” і “Глобал Білд Інжиніринг”.

Очікувана пропозиція замовника на ремонт частини даної дороги – 3 839 458 грн.

Але у процесі торгів ця сума трішечки знизилася.

Найнижчу суму запропонувала компанія “Глобал Білд Інжиніринг” – 3 815 800 гривень. Це на 15 000 гривень менше від остаточної пропозиції конкурента – компанії “Авакс-Проф” і на 24 000 гривень менше від очікуваної пропозиції замовника.

Аукціон було проведено 25 серпня, і сьогодні, 15 вересня, відбулося підписання договору між замовником та переможцем торгів.

Згідно з умовами тендеру, поточний середній ремонт дороги місцевого значення С-201401 на  на ділянці км 9+194 – км 10+194 має бути виконаний до кінця цього року.

Дорога  С-201401 Семенів – Ласківці  – це дорога місцевого значення, яка знаходиться на Теребовлянщині. Загальна протяжність шляху – 14,6 км.

Минулого року дану дорогу уже ремонтували окремими ділянками, але не завершили ремонт. Як зазначається у системі Прозорро, у 2020 році тендер на ремонт дороги Семенів – Ласківці виграла компанія БМБуд. Сума тендеру – 3,644 млн. грн.

Навесні цього року на ремонт дороги С-201401 було виділено ще 3,8 млн. грн. Тендер виграв “Глобал Білд Інжиніринг”.

Таким чином, на ремонт дороги Семенів – Ласківці трьома траншами уже виділено понад 10 млн. грн.

Компанію “Глобал Білд Інжиніринг” пов’язують із екс-мером Тернополя Романом Заставним, який, до речі, є уродженцем села Ласківці.

БМБуд пов’язують із колишнім очільником Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богданом Юликом.

Слід зауважити також, що для більш-менш якісного ремонту 1 кілометру сільських доріг у 2021 році потрібно орієнтовно 3-4 мільйони гривень. Тому якщо на 5 кілометрів місцевої дороги виділяється 3 млн. грн, то це означає, що цього року буде відремонтовано частину дороги, а решту – у наступні роки за наявності коштів. Або ж буде відремонтовано усі 5 кілометрів, але не питайте про якість…

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
На Теребовлянщині за 7 мільйонів відремонтують дорогу Деренівка – Долина

Коментувати

Попередня стаття

Аварія у Бережанах: водій “Форда” збив мотоцикліста

Наступна стаття

У Заліщиках п’яний водій давав патрульним 5000 гривень хабаря