Ситуація на ринку праці в Тернополі. Яких вакансій на ринку найбільше?

Тернопіль

Тернопіль – обласний центр Тернопільської області, “столиця західного Поділля”. Місто розташоване на річці Серет.

У регіоні проживає понад 1,1 мільйона людей, 70% з яких жителі сільської місцевості. Працездатна частина населення становить 49,7%.

Робота в Тернопільській області — де потрібні люди

2,3% території України (схід Галичини, західна частина Поділля, південь Волині) адміністративно віднесено до Тернопільської області. Географічне положення Тернопільщини зумовило умови для розвитку добувної промисловості, переважно представленої різноманітною будівельною сировиною (гіпс, крейда, вапняки, мергелі, буре вугілля та торф).

У цьому регіоні родючі чорноземи дозволяють підтримувати найвищий в Україні показник використання орних земель 84,2. Область добре меліорована (270 ставків і штучних водосховищ, 120 рік). Не дивно, що агропромисловий комплекс становить 60% від внутрішнього валового продукту регіону. Найбільш працеутворюючими виробництвами сільського господарства є цукрово-буряковий, зернопродуктовий підкомплекс, виробництво спирту та підприємства, що їх обслуговують.

Промисловість представлена ​​підприємствами харчового сектору, сільськогосподарського машинобудування та легкопрому. Найбільш значущі, з погляду організації робочих місць:

  • ВАТ “Тернопільський комбайновий завод”,
  • радіозаводи “Сатурн” та “Оріон”,
  • ВАТ “Ватра”,
  • авторемонтний завод.

Затребувані фахівці

В тернопільському регіоні на даний час можна спостерігати попит на:

  • робітників польових робіт (фахівці агросектору, інженері, робітники сільськогосподарської спеціалізації, адміністраторська робота, підсобні працівники),
  • зберігання (технолог, комірник, робота охоронця),
  • доставка (робота водія, експедитора)

Також є робота в Тернополі для продавців, підсобних працівників, бухгалтерів. Попитом користуються і будівельники, потрібні муляри, камінщики, фахівці з оздоблювальних робіт, екскаваторники. У Тернополі, як по Україні в цілому, відчувається дефіцит медиків і вихователів, потрібна робота няні.

Специфічні особливості ринку праці Тернопільської області

Тернопільська область є прикладом класичного аграрного регіону де все економічне життя залежить від поведінки погоди. Сільське господарство Тернопільщини, будучи основою економіки регіону, потребує технологічних прогресивних змін. Аналізуючи динаміку працевлаштування в Тернопільській області, можна побачити як змінюється економічна ситуація  з настанням часу сільськогосподарських робіт, коли з’являється робота не лише безпосередньо у галузі, а й у всіх виробництвах, які її обслуговують.

Коментувати

Попередня стаття

Хто відповідальний за непрацюючі батареї у під’їздах?

Наступна стаття

Тернополянин, який біля ялинки катав дітей на коні, отримав 17000 гривень штрафу