Робота у Варшаві: які вакансії зараз пропонують українцям

Через війну в Україні до сусідньої Польщі, хоч власне, не тільки туди, виїхало кілька сотень тисяч українців.

Проте, з-поміж усіх країн, які приймають біженців, лише Польща максимально спростила умови подальшого життя та праці на власних теренах.

Так, на законодавчому рівні українцям дозволили жити та офіційно працювати від 18 до 36 місяців. Також спрощена процедура визнання українських дипломів. Завдяки цьому наші співвітчизники мають змогу обрати чи не будь-яку роботу.

Найбільший вибір для українців сьогодні – у Варшаві. До того ж, тут є центри допомоги та гуртожитки, які надаються безкоштовно або за мінімальну плату (до 10 злотих за добу перебування).

Щодо самої роботи, чи не найбільше пропозицій у сфері громадського харчування. Українці офіційно можуть працювати поварами, офіціантами та барменами. Українки можуть знайти робочі місця за спеціальностям: майстер манікюру, візажист, перукар.

Власне, як і до війни, українців радо чекають на заводах – виготовлення запчастин для автомобілів, фасування продукції тощо.

Щодо оплати праці – зарплата залежить від складності, кваліфікації спеціаліста та готовності працювати понаднормово чи у нічні зміни. Проте, мінімально можна отримувати від 12 злотих за годину. Подеколи трапляються пропозиції зі ставкою в 25-30 зл/год.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Робота за кордоном: створили сайт для працевлаштування українських біженців

Коментувати

Попередня стаття

warcrimes.gov.ua – головна платформа збору доказів злочинів РФ

Наступна стаття

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 12 березня (ВІДЕО)