Бензин подорожчає, але дефіциту не буде: Кабмін зупинив регулювання цін на пальне

АЗС черга

Кабмін вирішив припинити державне регулювання цін на пальне для того, щоб надати можливість операторам ринку транспортувати на український ринок ресурс із Європи.

Про це у вівторок, 17 травня, в ефірі телемарафону заявила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

“За результатами засідання оперативного штабу, домовилися про те, щоб держава тимчасово зупинила цінове регулювання задля того, щоб оператори ринку мали можливість наситити ринок необхідним ресурсом. Щоб вони могли весь доступний ресурс на європейському чи навіть не європейському ринку транспортувати в Україну”, – сказала вона.

За її словами, це дозволить наповнити ринок і задовольнити попит українців.

В уряді вважають, що за такого сценарію ціни на бензин не перевищать 52 грн/л, а на дизель – 58 грн/л. Свириденко пообіцяла, що якщо оператори ринку зловживатимуть цінами, то держава їх за це каратиме.

Міністр також запевнила, що з кожним тижнем ситуація на українських заправках буде дедалі кращою, а черги зменшуватимуться.

У Тернополі придбати пальне наразі можна на автозаправках мережі WOG – дають по 20 л на одного покупця. Щоправда, автомобілістам доводиться простояти у черзі близько двох годин.

Нагадаємо, знищення Кременчуцького нафтопереребного заводу, який був основним виробником пального в Україні, а також низки великих нафтобаз призвели до нестачі пального на АЗС. Ситуація має владнатися протягом декількох тижнів, доки ринок не перелаштується на поставки з ЄС.

Проблема постачання пального в Україну з боку ЄС пов’язана з заторами у портах Східної Європи, для розв’язання цього МЗС працює над відкриттям з них зеленого коридору.

Читайте також:
Новий Hyundai Tucson знає, як виділитися з натовпу

Коментувати

Попередня стаття

Пожежа у Козівській громаді: горів житловий будинок

Наступна стаття

У жительки Бучацької громади викрали 112000 гривень