4 варіанти для оббивки кутового ліжка

тканина

Спальна кімната, повинна бути зручною та гарною, оббивка ліжка також приймає в цьому участь, вибрати тканину легко, достатньо зайти в інтернет-магазин Soloha.ua.

На що вернути увагу при виборі тканини?

Проте, у такому різномаїтті, легко загубитися. Для того, щоб зробити правильний вибір, розглянемо чотири найпопулярніші види тканини для ліжка:

  1. Жаккард має незвичайний візерунок та текстуру, наприклад квітковий орнамент або геометричні мотиви. Складається із натуральних та синтетичних матеріалів. Чим товще нитка, тим міцніше та довговічніше буде тканина. Оббивка із жаккарда має багато переваг, наприклад багата кольорова гамма. У ліжку ми не тільки спимо, а і дивимось телевізор, читаємо книжку або просто відпочиваємо.

Тому довговічність дуже важлива, саме цей матеріал бути довго радувати своєю яскравістю та якістю. Жаккард підходить до будь-якого стилю та дизайну кімнати. Стійкий до забрудненості, його легко почистити сухою губкою або пилосмоком. Проте зверніть увагу, тканину не можна мочити чи терти вологою ганчіркою.

  1. Велюр дуже приємний, ніжний та якісний матеріал. Завдяки елегантному вигляду, оббивка особливо пасує до спальні в класичному, вишуканому стилі. Влітку вам буде комфортно та не спекотно, тому що особливе сплетіння ниток, тканина добре пропускає повітря. Спеціалісти радять обирати велюр, в який додають синтетику. Завдяки цьому, ворсинки не будуть затиратись, а оббивка ліжка служитиме довго.

Перевага цього матеріалу в тому, що він не боїться кігтів тваринок. Це великий плюс, наші улюбленці люблять сидіти та спати на ліжку господаря. Доглядати за велюром не складно, але робити це треба регулярно. Щоб прибрати пил, достатньо пилососити ліжко раз на два тижні. Пляму намочить мильною водою, та протріть серветкою.

  1. Флок ще один вид популярної оббивки для ліжка. Це якісна та доступна за ціною тканина, яка за зовнішнім виглядом нагадує матеріал дорогих видів. Дуже міцна, не боїться ніяких пошкоджень, навіть подряпин та порізів. Гарно пропускає повітря, якщо ліжко стояло довгий час у приміщенні де була вологість, флок не покриється цвіллю і грибком.

Тканина дуже повільно вбирає в себе вологу, тому випадково проливши на матеріал воду або сік, можете не турбуватися. Просто покладіть на пляму суху серветку, та промокніть її. Спати на ліжку із флока дуже зручно, він не нагрівається через яскраве сонячне проміння, та не охолоджується при низьких температурах. Звичайно, є й мінуси, до матеріалу швидко прилипає шерсть тварин. Дуже швидко вбирає в себе запахи, тому ідеально підійде для спальної кімнати.

  1. Гобелен, унікальна тканина, з багатим переплетінням натуральних ниток. Це двосторонній матеріал, обидві виглядять гарно, тому ви самі можете обрати ту, яка подобається більше. Матеріал міцний, не розтягується та не деформується, але є мінус, він вигорає на сонці. Тому ліжко ставте у кімнату, яка розташована на північній стороні. Має величезну кількість кольорів та відтінків. Довго не забруднюється, спеціалісти не рекомендують часто мити та протирати матеріал, він тільки зіпсується.

Як правильно вибрати оббивку для кутового ліжка

До всіх видів покупок треба підходити уважно та розумно. Це стосується і тканин для меблів. Колір, це важливо, тому що неправильно підібраний відтінок, зіпсує весь вигляд кімнати. Якщо ви не можете самі визначитися, попросіть про допомогу дизайнерів.

Коментувати

Попередня стаття

У Зборівській громаді молодіжна рада створила благодійний фонд

Наступна стаття

У Тернополі водій “Тойоти” за п’яне смертельне ДТП отримав рік умовно