У тернопільському драмтеатрі влаштували виставку дипломних робіт молодих художників (ФОТО)

Як уже розповідав Тернополіс, тернопільський драмтеатр активно готується до початку сезону, запланованого на 11 жовтня.

Так, у закладі вже провели левову частку ремонтів, актори приготували одразу шість прем’єр. Попри це театр став місцем показу картин тернопільських студентів.

«Наш театр тісно співпрацює з тернопільським педагогічним університетом, – розповідає Тернополісу директор закладу Борис Репка. – Одного разу, коли я зайшов в гості до митців, побачив десяток картин, завалених ганчірками. Як виявилося, усі вони – дипломні роботи художників. Картини настільки мені сподобалися, що я вирішив забрати їх до театру, створивши імпровізовану виставку».

Задумане Борис Репка майже того ж дня втілив у життя. Як результат, коридори театру перетворилися на імпровізовану картинну галерею.

«Сьогодні ми маємо лише два десятки картин, які частково прикрашають коридори на першому та другому поверхах. Проте, я таки надіюся використати зв’язки з педагогічним університетом й наступного року поповнити колекцію. Як на мене, куди краще, аби картини радували своєю красою і працівників і відвідувачів театру, аніж збирали пилюку в якійсь шафі».

Побачити картини відвідувачі театру зможуть вже 11 жовтня під час прем’єри страшно смішної комедії «46 моментів щастя» (режисер Олег Мосійчук).

Христина СЛОТА, фото автора

Коментувати

Попередня стаття

У Козівському районі 8 місцевих депутатів “забули” подати декларації про доходи

Наступна стаття

У Тернополі підозрюваного у вбивстві вчительки знайшли мертвим