Локдауну цього року не буде: МОЗ повідомляє про несподіване рішення

Міністерство охорони здоров’я не буде пропонувати запроваджувати локдаун до кінця року, але запропонує жорсткий карантин із перших чисел січня на три тижні.

Про це сьогодні, 4 грудня, під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«У кінці січня й на початку лютого ми очікуватимемо пік захворюваності на грип. Це призведе до серйозного навантаження на медичну систему. До цього періоду потрібно підійти з мінімальними цифрами захворюваності на Covid-19, зокрема з мінімальною кількістю госпіталізованих», – зазначив Максим Степанов.

Очільник МОЗу запевнив, що наша медична система повністю витримає те навантаження, яке зараз є у зв’язку з COVID-19.

“Ми точно витримаємо до кінця грудня”. – запевнив Степанов.

Тому МОЗ не рекомендуватиме вводити жорсткий карантин до кінця грудня, бо «бачать стабільний приріст нових випадків без різких стрибків». Але запропонує локдаун із початку січня на три тижні, щоб збити хвилю розповсюдження коронавірусу та розвантажити лікарні.

Степанов наголосив, що карантин вихідного дня дав результат, бо його метою було “збити хвилю ураганного розповсюдження коронавірусної хвороби”. Він зазначив, що Україна не досягла максимальних показників його ефективності, тобто зниження на 20% кількості нових випадків захворювання, однак динаміка зростання пригальмувалася.

Нагадаємо, у владних коридорах обговорювали різні варіанти запровадження тотального карантину: на Новий рік та Різдво, ще до свят чи й після Нового року.

Читайте також:
Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 4 грудня

Коментувати

Попередня стаття

10000 на місяць: управління статистики назвало середню зарплату на Тернопіллі

Наступна стаття

У Польщі вбивця двох тернопільських заробітчан отримав 25 років тюрми