Житель Тернопільщини організував три підпільних гуральні, на яких виготовляли коньяк та горілку (ФОТО)

новини Тернопільщини, алкоголь

Три гуральні з виготовлення підробленого алкоголю та продукції на 1,5 мільйона гривень виявили та ліквідували працівники управління стратегічних розслідувань Тернопільщини.

Підробної алкогольної продукції та підакцизних товарно-матеріальних цінностей на півтора мільйона гривень виявили та вилучили оперативники Тернопільщини.

Про це сьогодні, 4 грудня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Масштабну спецоперацію на території Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей, до якої залучили більше 150 правоохоронців, провели працівники управління стратегічних розслідувань спільно з фахівцями державної фіскальної служби, бійцями спецпідрозділів КОРД та РПОП під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

За словами заступника начальника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Віталія Кравчука, незаконний бізнес на території нашої області ще наприкінці 2019 року облаштував житель Монастирищини. Він організував два цехи з виготовлення алкогольної продукції на Монастирищині і один на  Івано-Франківщині. У спільники взяв п’ятьох осіб. Кожен з них виконував свою роль.

50-річний організатор забезпечував підлеглих спиртом, корками, скляною тарою, контретикетками та підробленими марками акцизного податку.

В обов’язки інших учасників входило миття посуду, розлив продукції та поклейка наклейок та акцизу.

– Після виготовлення організатор разом зі своїм спільником з Тернопільщини збували фальсифікат на території Тернопільської, Франківської та Львівської областей роздрібним розповсюджувачам – в кафе, ресторани, магазини.

Незаконний бізнес організував 50-річний житель Монастириського району

Впродовж п’яти місяців найкращі фахівці УСР документували діяльність підпільних гуралень. У четвер, 3 грудня, оперативники провели одночасно 29 обшуків на території трьох областей, а саме в цехах, в помешканнях та в автівках підозрюваних.

– В ході проведених обшуків було вилучено понад 31 тисячу підроблених марок акцизного податку, 3,5 тисяч літрів спирту, більше 1,5 тисячі літрів готової алкогольної продукції з готовими марками, більше 5 тисяч скляних пляшок та біля 10 тисяч корків з логотипами вітчизняних виробників коньячної продукції, 65 пакунків есенції для виготовлення підроблених коньяків.

Серед вилученого і обладнання для масового виготовлення фальсифікату – ключі для закорковування пляшок, лійки, спиртометри, ємності для купажу та інші речі.

У ході слідчо-оперативних заходів стало відомо, що до злочинної діяльності причетні й двоє працівників одного із спиртзаводів Тернопільщини.

– З метою перевірки інформації щодо каналів надходження спирту, ми провели обшук і на вказаному спиртзаводі. Під час обшуку робочий режим діяльності заводу не припинявся. – повідомив Віталій Кравчук.

Усю вилучену продукцію правоохоронці направили на експертизу. За її результатами буде вирішуватися питання про оголошення підозри згідно статті 199 та 204 Кримінального кодексу України й обрання міри запобіжного заходу усім фігурантам злочинної групи.

Відповідатимуть перед законом, каже Віталій Кравчук, і підприємці, які купували і розповсюджували алкоголь сумнівної якості, адже його вживання могло завершитися летально для споживачів.

Коментувати

Попередня стаття

А якщо завтра локдаун: Верховна Рада прийняла закон про 8000 допомоги для ФОПів

Наступна стаття

Без програми енергоефективності у Тернополі платіжка за тепло могла би бути на 400-600 грн більшою