5 проміле: у Тернополі водій “Фіата” досягнув алкогольного максимуму (ВІДЕО)

У Тернополі на автодорозі державного значення М-12 “Стрий — Знам’янка” патрульні помітили автомобіль Fiat Scudo, водій якого порушував правила дорожнього руху.

Інспектори зупинили автівку та, під час спілкування з водієм, виявили в нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Охоронці порядку запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою алкотесту Драгер.

Результат огляду виявився позитивним, прилад зафіксував максимальну шкалу перевищення вмісту алкоголю в крові водія, понад 5.00 проміле, інформують у прес-службі Патрульної поліції Тернопільської області.

Громадянинові було роз’яснено, що згідно з положеннями закону його буде притягнуто до відповідальності за ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП, з чим чоловік не погодився та, з метою уникнути відповідальності, запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 500 гривень.

На неодноразові попередження про кримінальну відповідальність за такі дії громадянин не реагував, що зафіксовано на нагрудну камеру, тож патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу для реєстрації давання неправомірної вигоди працівникам поліції.

Нагадаємо, що за такі дії особам загрожує відповідальність за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ. Покарання передбачене статтею: штраф від 8 500 до 12 750 або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Слід зауважити, що вміст алкоголю в крові людини у межах від 3.00 до 5.00 проміле вважається вкрай небезпечним, який може навіть призвести до летального наслідку.

 

Коментувати

Попередня стаття

Стенлі Метьюз – перший володар Золотого м’яча

Наступна стаття

Фото Тернополя: літній вечір у парку “Топільче”