8 податківців “обдурили” державу – на Тернопільщині зникло 60 тонн фальсифікованого алкоголю

Оперативники управління стратегічних розслідувань Тернопільщини викрили групу працівників ГУ ДФС краю, які, зловживаючи службовим становищем, “обдурили” державу.

За попередньою інформацією, до розтрати державного майна причетні 8 працівників ГУ ДФС в Тернопільській області, серед яких: керівник управління, троє очільників відділів, заступники начальника управління та відділу, а також слідчий й держслужбовець.

Про це сьогодні, 4 вересня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Яку суму недоотримав державний бюджет, в результаті неправомірних дій службовців державної фіскальної служби Тернопільської області, встановлять у ході розслідування.

Викрили порушників оперативники управління стратегічних розслідувань, а досудове розслідування під процесуальним керівництвом обласної прокуратури проводили працівники державного бюро розслідування.

За словами Василя Джиджори, начальника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області, група фіскалів, зловживаючи службовим становищем, не виконали судове рішення. Підозрювані впродовж 2015-2019 років вилучали з обігу фальсифіковані алкогольні напої та спирт.

Усю цю продукцію, вагою близько 60 тонн, мали передати на спеціалізоване підприємство для переробки. Проте службовці не виконали припис і як результат – держава недоотримала в бюджет кругленьку суму.

Згідно документів, які у ході розслідування найшли оперативники, усю вилучену спиртосуміш працівники ДФС начебто утилізували на приватному підприємстві. Проте це перевірять слідчі.

З’ясовують оперативники чи не потрапив алкоголь, який мав бути знищений, в торгову мережу Тернополя та області, – розповів Віталій Кравчук, заступник начальника УСР краю.

Групі оголосили підозру згідно частини 3 статті 191, частини 2 статті 28 частини 2 статті 382 Кримінального Кодексу України. Триває слідство.

Читайте також:
У Тернополі полковник податкової міліції попався на хабарі у розмірі 37000 доларів (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Тернопіль у “червоній зоні”: підприємцям не заборонили торгувати на ринках

Наступна стаття

Тернопіль у “червоній зоні”: тролейбуси і маршрутки будуть їздити з табличками “спецтранспорт”