Тернопіль виходить з червоної зони карантину

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) у п’ятницю, 9 жовтня, оновила список міст і районів, які потрапили до «червоної» епідеміологічної зони з поширення коронавірусу.

Тернопіль, який 1 жовтня внесли до «червоної» зони, перевели у «помаранчеву».

Нове епідеміологічне зонування почне діяти з понеділка, 12 жовтня, повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немічов.

Загалом до червоної зони, яка передбачає найсуворіші карантинні заходи, було віднесено місто Канів Черкаської області та місто Суми Сумської області.

Уся Тернопільська область, а це Тернопіль, три міста обласного значення (Кременець, Чортків і Бережани), а також усі 17 районів області наступного тижня перебуватимуть у помаранчевій зоні карантину.

Нагадаємо, з 16 вересня «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки в Україні запроваджують при п’ятикратному перевищенні середньої захворюваності та заповненості 70% ліжок у лікарнях впродовж 5 днів.

Що ж до загальної ситуації по країні, то вона невтішна. Впродовж ось кількох днів в Україні фіксують понад 5000 заражень коронавірусом за добу. Так, за минулу добу в Україні зафіксовано 5804 нових випадки захворювання та 89 летальних випадків.

Коментувати

Попередня стаття

Під міст “проти шерсті”: у Тернополі водій маршрутки їхав смугою зустрічного руху (ВІДЕО)

Наступна стаття

За минулу добу на Тернопільщині 306 нових випадків коронавірусу, 3 людей померли