Мер Теребовлі подав у відставку – у місті будуть позачергові вибори

Міський голова Теребовлі Сергій Поперечний подав у відставку. Тепер ЦВК має призначити нові вибори у Теребовлянській ОТГ.

31 грудня 2020 року голова Теребовлянської міської територіальної громади Сергій Поперечний написав заяву про складання своїх повноважень.

Сьогодні, 5 січня, під час сесії депутати Теребовлянської ОТГ задовільнили його заяву на звільнення.

Згідно з депутатським рішенням, з моменту відставки Сергія Поперечного і до обрання нового мера Теребовлянською міською ОТГ керуватиме секретар міської ради Володимир Довгань.

За інформацією ряду місцевих ЗМІ, причиною відставки Поперечного стала відсутність консенсусу із депутатським корпусом, оскільки мерові не вдавалося призначити на посаду своїх заступників і сформувати виконавчий комітет. Однак з уст Поперечного пояснень наразі досі так і не прозвучало.

Сергій Поперечний вперше на посаду міського голови Теребовлі був обраний у 2010 році. Тоді він балотувався від політичної партії ВО “Свобода”. У 2015 році Поперечний вдруге був обраний мером княжого міста, але уже як самовисуванець.

Теребовлянці тривалий час були задоволені роботою Поперечного, однак під час другої його каденції політичні смаки у мешканців міста розійшлися.

На жовтневих виборах минулого року Сергій Поперечний зумів втретє стати мером Теребовлі, однак ця перемога уже не була такою переконливою, як дві попередніх.

25 жовтня 2020-го року за Поперечного проголосували 3285 виборців (31,33%). Місцевий підприємець Юрій Дзюбан отримав 3096 голосів виборців (29,53%). Третє місце посіла Алла Стечишин, за яку проголосували 2930 виборців (27,95%).

Втім, після виборів Сергій Поперечний, будучи позапартійним, так і не зміг знайти порозуміння із депутатським корпусом та після місячних баталій довкола кадрових призначень врешті-решт подав у відставку.

Читайте також:
17 мерів Тернопільщини – список усіх переможців

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі водій “Славути” збив двох дітей на пішохідному переході

Наступна стаття

У Бучачі через сильний вітер на дорогу впала електроопора (ФОТО)