У Тернополі масово штрафують підприємців за порушення локдауну

Міський голова Тернополя Сергій Надал сьогодні, 9 січня, заявив, що поліцейські почали масово штрафувати місцевих підприємців за порушення правил карантину.

«Центральна влада вчергове не почула думку Тернополя. І попри рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, поліція почала масово штрафувати підприємців», – повідомив Надал у Фейсбуці.

За його інформацією, правоохоронці у понеділок, 11 січня, не пускатимуть дітей на навчання, а проти директорів навчальних закладів та вчителів порушуватимуть справи.

Мер Тернополя також повідомив, що в ці вихідні заплановано екстрене засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації.

«Дуже ймовірно, що вони скасують рішення міської комісії і таки введуть локдаун у Тернополі з 11 січня», – додав мер.

Водночас, за інформацією тернопільської поліції, за першу добу локдауну в області виявили десятки порушень. Правоохоронці запевнили, що штрафували лише тих, хто відмовився припинити порушення. У результаті на 42 підприємців поліцейські склали адмінпротоколи – рішення про те, платитимуть вони штрафи чи ні ухвалюватимуть суди.

Нагадаємо, раніше влада Тернополя заявила, що в місті не посилюватимуть карантин на період з 8 до 24 січня включно, як це передбачено відповідною урядовою постановою про локдаун.

Попри сьогоднішні заяви мера, наразі іще нема офіційного чіткого роз’яснення щодо того, як відбуватиметься наступного тижня навчання у школах Тернополя. Втім, вчителі та учні ряду тернопільських шкіл уже отримують повідомлення від керівництва навчальних закладів про те, що з понеділка, 11 січня, навчання буде проводитись дистанційно.

Читайте також:
У Тернополі вирішили обійтися без локдауну: у місті не посилюватимуть карантин

Коментувати

Попередня стаття

Співачка Ірина Федишин на Чортківщині зустрічала колядників (ВІДЕО)

Наступна стаття

Потрібні гроші, аби доправити тіло додому: в США помер молодий тернополянин