Турки виграли мільярдний тендер на ремонт дороги Бережани-Тернопіль

Турецька компанія “Онур” виграла тендер на проведення поточного середнього ремонту дороги державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка на ділянці км 97+428 – км 145+133.

Про це повідомляється у системі “Прозорро”, пише Тернополіс.

Замовником ремонтних робіт є Служба автомобільних доріг у Тернопільській області.

Аукціон з обрання кращої тендерної пропозиції відбувся у п’ятницю, 5 лютого.

У торгах взяли участь дві компанії – Товариство з обмеженою відповідальністю “ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ” і Товариство з обмеженою відповідальністю “Спільне українсько-німецьке підприємство “Автострада”.

Третя компанія ТзОВ “Енергетично-дорожнє будівництво” була не допущена до конкурсу, оскільки не підготувала належним чином пакету документів відповідно до вимог Замовника.

Очікувана вартість замовлення – 1 145 987 545 гривень.

У результаті торгів перемогу у конкурсі здобула компанія “Онур”, кінцева пропозиція якої щодо вартості замовлення –  1 119 630 000 гривень.

Це на 4 мільйони менше від кінцевої пропозиції “Автостради” і на 26 мільйонів менше від очікуваної вартості замовлення.

Таким чином, завдяки торгам у системі “Прозорро” вартість ремонтних робіт вдалося знизити на 26 мільйонів гривень.

Згідно з умовами тендеру переможець має здійснити поточний середній ремонт дороги державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка на ділянці км 97+428 – км 145+133 у період до 31 грудня 2021 року. Ділянка траси М-12 від 97 до 145 кілометра – це ділянка орієнтовно від Бережан і до Тернополя.

Договір на виконання робіт із переможцем конкурсу іще наразі не укладений. Цікаво, що компанія “ Онур Конструкціон Інтернешнл” нещодавно перемогла у конкурсі на ремонт дороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка в межах Кіровоградської області, але згодом відмовилася від цього підряду.

Засновниками компанії «Онур Конструкціон Інтернешнл» є громадяни Туреччини Онур та Іхсан Четінджевіз, а також львів’янин Олег Фаріон. Компанією-родичкою фірми є турецька дорожня компанія «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S». «Онур Конструкціон Інтернешнл» у 2020 році отримав в Україні тендерів на 14,31 млрд гривень.

Читайте також:
Тернопільська фірма виграла 411 мільйонів гривень на утримання доріг Івано-Франківщини

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 6 лютого

Наступна стаття

Кінець епохи Василя Деревляного: голова Тернопільської “Батьківщини” пішов з посади