Суд покарав водійку “Рено”, яка поблизу Копичинців в’їхала у трактор (ФОТО)

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо жінки, який перебуваючи за кермом легкового автомобіля, скоїла аварію на Гусятинщині.

Нагадаємо, 11 листопада 2020 року, на автодорозі М-19 між містом Копичинці та селом Яблунів Гусятинського району зіткнулися легковий автомобіль “Renault Daster” і трактор МТЗ-82, до якого був приєднаний причеп для розкидання органічних добрив.

За попередніми даними поліції, аварію спричинила 32-річна жінка, яка перебуваючи за кермом легковика, не оцінила дорожню обстановку, не обрала безпечну швидкість руху та в’їхала у трактор, який рухався попереду.

У результаті зіткнення травми отримала водійка “Рено” і незначні ушкодження отримав тракторист – йому надали медичну допомогу на місці події, але не госпіталізовували.

За фактом ДТП спочатку відкрили кримінальне провадження, але оскільки окрім самої винуватиці більше ніхто не травмувався тому згодом слідчий Гусятинського відділення поліції постановою від 24 грудня закрив кримінальне провадження.

Натомість на винуватицю автопригоди склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП.

Нагадаємо, у випадку ДТП з матеріальними збитками або у випадку, коли в результаті ДТП є потерпілі з легкими ушкодженнями, порушника притягують до адмінвідповідальності.

Матеріали у даній справі направили для розгляду у Тернопільській міськрайонний суд, так як водійка “Рено” проживає у Тернополі.

У судове засідання жінка не з’явилася, причини неявки не повідомила, хоча раніше й просила відкласти розгляд справи.

Тож 22 лютого цього року суддя Тернопільського міськрайонного суду Дзюбановський Ю. І. розглянув справу по наявних у ній доказах.

Дослідивши усі матеріали справи (адмінпротокол, схему ДТП, протоколи допиту учасників аварії тощо) суддя прийшов до висновку, що в діях водійки “Рено” наявні ознаки порушення, передбачені ст. 124 КУпАП.

Відтак, суддя постановив визнати водійку “Рено” винною у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього, винуватиця аварії має сплатити судовий збір у розмірі 454 гривні.

Читайте також:
У Копичинцях п’яний водій в’їхав в огорожу будинку і отримав за це 10200 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 3 березня

Наступна стаття

У Тернополі латають дороги холодним асфальтом