Серед загиблих є дуже молодий хлопець: що нового відомо про ДТП українського автобуса в Польщі

Водію українського автобуса, який потрапив у смертельну аварію неподалік Перемишля, загрожує до 8 років в’язниці. Тим часом поліція намагається ідентифікувати ще 2-х загиблих пасажирів.

Як пoвідoмляє Yavp.pl, на ранок понеділка, 8 березня, відомо, що Окружна прокуратура Перемишля висунула 48-річному українському водієві рейсового автобуса “Познань-Херсон” звинувачення в ненавмисному скоєнні аварії, яка мала смертельні наслідки. За це чоловікові може загрожувати навіть до 8 років в’язниці.

Його вже намагалися допитати в лікарні, однак через поганий емоційний стан водій відмовився поки що надавати свідчення. Стверджує, що не пам’ятає моменту аварії. Йому заборонили виїжджати з Польщі до завершення розслідування всіх обставин, що призвели до трагедії. Також правоохоронці регулярно навідуватимуть його в лікарні. Другого водія автобуса допитали в якості свідка. Деталі поки не розголошуються.

Нагадаємо, в ніч на 6 березня у Підкарпатському воєводстві злетів у кювет та перекинувся рейсовий автобус “Познань-Херсон”, який прямував до пункту пропуску в Корчовій. Внаслідок ДТП загинуло 5 пасажирів – усі громадяни України.

Не усі загиблі особи наразі офіційно ідентифіковані. Документи при аварії були втрачені або загублені. Прокуратура ідентифікувала двох загиблих чоловіків та одну жінку, які мали документи при собі. Тіла 4-х загиблих знаходяться у морзі міста Пшеворськ, ще 1 особи – у місті Перемишль. Відомо що серед загиблих є дуже молодий хлопець.

Процес ідентифікації почався у неділю, але це може затягнутися на деякий час. З досвіду можу сказати що бувають випадки що це триває навіть більше місяця. Але я впевнений що завдяки професіоналізму працівників консульства України у Любліні та польській прокуратурі усе буде зроблено набагато швидше. Кожному з загиблих будуть робити судово-медичну експертизу, щоб дізнатися що спричинило смерть, та, можливо, будуть братися аналізи ДНК їхніх родичів. Репатріація загиблих скоріш за все буде проводитись за дорученням керівництва МЗС та консульства України у Любліні. Це буде з’ясовуватись найближчим часом”, – зазначив у коментарі для YAVP.PL співвласник міжнародної ритуальної фірми Funeral Repatriation Memento Mori Денис Матейко.

На сьогодні ще 24 постраждалих пасажирів автобуса перебувають у лікарнях Жешува, Пшеворська, Перемишля, Любачова, Рудней Малей. Туди їх госпіталізували з травмами різного ступеня тяжкості. Щонайменше четверо осіб – у дуже важкому стані. Загалом автобусом подорожувало 57 осіб – всі громадяни України.

Серед постраждалих є жителі Кам’янця-Подільського, Львова, Тернополя, Херсона. 24-х пасажирів, які в аварії не зазнали серйозних ушкоджень, вже доправили до України іншим автобусом.

За попередньою версією слідства, ймовірною причиною аварії рейсового автобусу з українцями став невдалий маневр водія. Він міг запізно побачити місце, де можна було зробити зупинку, й хотів різко звернути туди, однак швидкість не дозволяла успішно завершити маневр. У прокуратурі кажуть, що швидкість автобуса складала 98 км/год, але за кілька секунд до аварії вона різко впала.

Читайте також по цій темі:
У Польщі перекинувся автобус тернопільського перевізника: 6 людей загинули (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Жінка з Бучача стала учасницею шоу “Голос країни” (ВІДЕО)

Наступна стаття

Робота у Чорткові: 10 вакансій з найбільшою зарплатою