У Козові водій “Фольксвагена” їхав п’яним і отримав 20400 гривень штрафу

гроші, зарплата

Козівський районний суд покарав водія, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Факт порушення працівниками поліції був зафіксований 28 грудня 2020 року. Близько 14.30 у смт. Козова на вулиці Купчинського працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “Фольксваген”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки у присутності двох свідків. Результат огляду – 2,58 проміле, що майже у 13 разів вище допустимої норми.

На водія склали протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У квітні минулого року цей водій притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП і отримав покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 1 рік.

І ось не минуло й року, як чоловік знову попався за тим же порушенням.

У судове засідання, яке відбулося 24 лютого, водій не з’явився, хоча був поінформований про час, дату і місце його проведення. Натомість чоловік до канцелярії суду подав заяву з проханням відкласти справу у зв’язку із хворобою. При цьому жодних доказів на підтвердження даної обставини не давав.

Тому суддя приступив до розгляду справи без участі особи, на яку складено протокол.

Дослідивши усі матеріали справи, суддя Козівського районного суду Чорний І. А. постановив водія “Фольксвагена” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Текст постанови у Єдиному реєстрі судових рішень опублікований 1 березня.

Читайте також:
Драгер не бреше: у Бережанах водієві не дали пройти тест на алкоголь у лікарні

Коментувати

Попередня стаття

У Польщі судитимуть водія, який цистерною в’їхав у тернопільський автобус з 30 пасажирами

Наступна стаття

Сергій Надал: «Тернопільський міський стадіон носитиме ім’я Романа Шухевича»