Забагато роботи: Тернопільський ОЛЦ пояснив зміну оформлення статистики ковідних хворих

коронавірус Тернопіль

Зміна оформлення статистики ковідних хворих в мережі викликала хвилю невдоволення жителями області. Усе – через «занадто загальні» дані.

Як відомо, уже кілька днів Обласний лабораторний центр Тернопільщини подає відомості за кількістю хворих на коронавірус в загальному на кожну ОТГ. До цього статистика складалася окремо по населених пунктах.

Таке узагальнення викликало хвилю невдоволення серед підписників ОЛЦ. Усе через бажання людей відстежувати кількість нових хворих безпосередньо в окремих населених пунктах.

Причину таких змін Тернополісу пояснила Оксана Чайчук, керівниця ОЛЦ:

«Наразі Обласний лабораторний центр, власне, як і весь медперсонал Тернопільщини, має багато роботи. Детальне оформлення статистики зі вказуванням всіх населених пунктів займає багато часу. Особливо, коли кількість хворих щодня суттєво збільшується… Детальна статистика передається напряму керівництву ОТГ, тому уточнювати дані можна у пресслужбах громад».

Скільки саме триватиме таке узагальнене подання статистики наразі не відомо. Людей просять з розумінням поставитися до ситуації.

Слід зауважити, що далеко не у всіх областях подають статистику захворюваності на коронавірус по населених пунктах.

Так, наприклад, у сусідній Івано-Франківській області інформацію про стан захворюваності на ковід подають узагальнено тільки в розрізі районів та й то не систематично – бувають дні, коли таку інформацію взагалі не оприлюднюють.

На Львівщині статистичну інформацію про стан захворюваності на коронавірус з початком пандемії подавали у по населених пунктах області, але іще минулого року десь наприкінці літа чи на початку осені припинили це роботи, бо, мовляв, така інформація тільки сіє панічні настрої серед населення.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 5 квітня

Коментувати

Попередня стаття

Якби не мерія, кожен тернополянин платив би щомісяця на 300-400 грн більше за тепло і гарячу воду

Наступна стаття

Тернопільська “Нива” не змогла зіграти на стадіоні імені Шухевича і тепер може отримати технічну поразку