Поблизу Бережан п’яний водій скоїв ДТП. Як його покарали?

ДТП Бережани

Бережанський районний суд розглянув адміністративні матеріали стосовно водія, який скоїв дорожньо-транспортну, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, 19 вересня 2020 року на 2-му кілометрі автодороги Бережани-Підгайці трапилося ДТП за участі двох автомобілів марки “Жигулі”.

За інформацією поліції, водій “ВАЗ 2103” під час здійснення маневру обгону допустив зіткнення з автомобілем “ВАЗ 2107”.

У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження, а винуватець зіткнення зазнав важких травм, його госпіталізували у реанімаційне відділення лікарні.

Втім, як згодом з’ясувалося, винуватець аварії, водій “ВАЗ 2103” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

За фактом ДТП порушили кримінальне провадження, однак згодом, а саме 30 жовтня 2020 року, постановою слідчого провадження закрили, оскільки окрім самого ж винуватця ніхто не травмувався.

У випадках закриття кримінального провадження на порушника складають адміністративний протокол чи протоколи і притягують його до адміністративної відповідальності.

Отож, на водія ВАЗу склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водієві на той час загрожувало 10200 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, судове засідання відбулося лише 21 травня. Ймовірно, такий пізній розгляд пов’язаний із тривалим лікуванням винуватця після ДТП – на даний час чоловік має другу групу інвалідності.

У судовому засіданні водій визнав факт вчинення ним порушень.

Але на час складання адміністративних протоколів в Україні діяла норма про те, що до адмінвідповідальності, в тому числі і за ст. 130, можна притягнути не пізніше ніж через 90 днів після скоєння порушення. У випадках ДТП, де були відкриті кримінальні провадження, – 90 днів з часу закриття провадження і складання адмінпротоколу.

Тому, дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд постановив закрити провадження у зв’язку із закінченням строків, протягом якого може бути накладено адміністративне стягнення.

Рішення суду 1 червня набрало законної сили.

Читайте також по цій темі:
На трасі Бережани-Підгайці зіткнулися червоні та зелені “Жигулі”. Один з водіїв у реанімації

Коментувати

Попередня стаття

“Глобал Білд” виграв тендер на ремонт дороги Семенів – Ласківці

Наступна стаття

У Козівському районі ремонтуватимуть місцеву дорогу Ценів – Олесино