У Бучачі судили чоловіка, який із сейфу магазину вкрав понад 40000 гривень

гроші, гривні

Бучацький районний суд призначив покарання для зловмисника, який вночі проник у магазин та здійснив крадіжку грошових коштів на суму майже 50000 гривень.

Як вбачається із матеріалів справи, злочин трапився 29 жовтня 2020 року у Бучачі. Зловмисник за допомогою гострого предмета вирізав отвір у металопластикових дверях запасного виходу та незаконного проник у приміщення магазину.

У магазині викрав мобільний телефон, картки поповнення рахунку, сигарети, а також незначні готівкові кошти, які були у касах торгового закладу.

Опісля цього він проник у кладову кімнату, там знайшов ключ від сейфу. Далі відчинив сейф і викрав звідти усі гроші кошти, які там зберігалися – а це 43 504 гривні.

Загальна сума збитків, завданих власникові магазину, становила 48 369 гривень.

Після вчинення крадіжки зловмисник найняв таксі і мав намір поїхати до Тернополя. Але, дізнавшись вартість проїзду, передумав і поїхав у Чортків, заплативши таксисту 300 гривень.

У магазині працювали камери відеоспостереження, тож особу зловмисника вдалося швидко встановити. Тим паче, що ним цікавилися поліцейські ще до вчинення крадіжки.

Як з’ясувалося, зловмисник раніше був неодноразово судимий за майнові злочини. Незадовго до вчинення крадіжки він звільнився із місць позбавлення волі і мав стати на облік у місцевому відділі поліції, але не зробив цього.

Окрім того, за кілька днів до крадіжки поліцейські приходили в магазин, просили переглянути відео з камер спостереження і показували продавчиням чоловіка, який може збувати фальшиві гроші. Тому працівники торгового закладу запам’ятали цю особу. І ця особа виявилася якраз тим чоловіком, що й проник у магазин.

Отож, після перегляду відео з камер спостереження і правоохоронці, і продавчині швидко впізнали особу, яка вчинила крадіжку. Згодом поліцейським вдалося знайти місце перебування зловмисника та затримати його.

У судовому засіданні, обвинувачений свою провину визнав частково.

Пояснив, що справді проник у приміщення магазину і викрав звідти телефон, картки поповнення рахунку, сигарети та незначні грошові кошти, які були у касах.

Зловмисник не визнав факту крадіжки грошових коштів із сейфу у сумі – 43 504 гривні.

У суді він висловив припущення, що можливо після нього іще хтось проник у магазин та вчинив крадіжку із сейфу.

Втім, під час слідчих експериментів чоловік визнавав свою провину повністю і показав як заходив у кладову кімнату та брав гроші із сейфу. Окрім того, на одній з відеокамер зафіксовано, як вказаний чоловік заходить саме у кладову кімнату та згодом виходить із неї з наполовину заповненим пакетом.

Відтак, невизнання обвинуваченим провини у повному обсязі, суд розцінив як спосіб ухилитися від кримінальної відповідальності і уникнення справедливого покарання.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд 16 червня ухвалив визнати обвинуваченого у вчиненні кримінального порушення за ч. 3 ст. 185 КК України та призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення 30-денного строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Олена РОМАНЮК

Читайте також по цій темі:
У Бучачі шукають зловмисника, який із сейфу магазину вкрав 50000 гривень (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Визначено переможця тендеру на ремонт дороги Чортків – Більче-Золоте

Наступна стаття

Учні Новоставської ЗОШ відвідали з екскурсією ФГ “Гадз” (ФОТО)