Наркотичний рекордсмен: у Заліщиках водій за місяць отримав два штрафи по 51 000 гривень

гроші, зарплата

Заліщицький районний суд призначив чергове покарання для водія, який систематично їздить автомобілем у стані наркотичного сп’яніння.
Як вбачається із матеріалів справи, 31 березня вночі у Заліщиках на вулиці Степана Бандери працівники поліції зупинили водія автомобіля марки БМВ, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився у присутності двох свідків.

На кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Постановою Заліщицького районного суду цей водій 24 червня 2020 року був притягнутий до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП і постановою цього ж суду від 3 березня 2021 року вказаний водій був притягнутий до відповідальності за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Таким чином 31 березня він знову попався нетверезим за кермом.

У судове засідання водій БМВ не з`явився та не повідомив про причини своєї неявки, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд 22 червня цього року постановив визнати водія автомобіля марки БМВ винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років без конфіскації транспортного засобу.

Цікаво, що 1 червня 2021 року цей же водій у Заліщицькому райсуді також отримав 51000 гривень штрафу за порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП – порушення були зафіксовані поліцейськими 20 березня і 20 квітня цього року та об’єднані в одну справу.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає конфіскацію автомобіля, однак в даному випадку вона не застосувалася. Заліщицький порушник їздить на БМВ з литовською реєстрацією і офіційно за ним у власності не числиться жоден транспортний засіб.

Подібний водій, який регулярно їздить автомобілем у стані наркотичного сп’яніння та попадається патрульним, є також і у Тернополі. Втім, оскільки штрафи на нього не діють, то востаннє Тернопільський міськрайонний суд за порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП призначив йому 15 діб адміністративного арешту.

Читайте також по цій темі:
У Заліщиках за їзду у стані наркотичного сп’яніння водій БМВ отримав 51000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

День на Євро – 30 червня: результати, анонси і всі чвертьфінальні пари

Наступна стаття

У Тернополі п’яний пішохід потрапив у ДТП і потім втік з лікарні