На Зборівщині підприємець продав без ліцензії кілька літрів солярки і отримав 17000 грн штрафу

каністра бензину

17000 гривень штрафу дав Зборівський суд підприємцю за продаж 10 літрів дизельного пального без ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним.

Про це йдеться у постанові суду від 13 липня. Як зазначено тут, 26 квітня 2021 року чоловік по місцю здійснення підприємницької діяльності продав 10 літрів дизельного пального. Відтак вчинив правопорушення за ч.1 ст. 164 КУпАП “Порушення порядку провадження господарської діяльності”.

На судове засідання чоловік не прийшов. Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про наявність в діях підприємця ознак правопорушення за ст. 164 КУпАП. Зокрема, він досліджував акт перевірки, пояснення безпосередньо продавця пального, постанову Зборівського райсуду від 26 травня, якою підприємця визнано винуватим у вчиненні порушення за ч.1 ст. 155-1 КУпАП за ту ж саму реалізацію пального 26 квітня 2021 року поза реєстратором розрахункових операцій та не видачу розрахункового документа.

Відтак суд визнав підприємця винуватим і у продажі пального без ліцензії та присудив 17 тис. штрафу  без конфіскації ємності, заповненої 3000 л пального.

Постанова набрала законної сили 23 липня.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
На Зборівщині патрульні 10 км гналися за п’яним водієм, а суд відпустив його “на поруки”

Коментувати

Попередня стаття

День на Олімпіаді — 30 липня: результати, анонси і таблиця медалей

Наступна стаття

Робота у Монастириськах: що пропонують у липні та скільки готові платити