У Теребовлі водій, який давав патрульним хабаря, отримав 17000 гривень штрафу

поліція, адмінпротокол

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який за порушення правил дорожнього руху намагався відкупитися від патрульних хабарем.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 21 квітня цього року на автодорозі між селами Долина та Слобідка.

Поліцейські зупинили водія автомобіля “Пежо Партнер”. Під час перевірки документів з’ясувалося, що є наявні підстави для притягнення водія до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 126 КУпАП (керування транспортними засобами особою, позбавленою такого права).

Раніше за таке порушення був передбачений штраф у розмірі 510 гривень. Від березня цього року штраф за порушення ч. 4 ст. 126 КУпАП становить у розмірі 20400 грн.

Отож, водій “Пежо” за не притягнення до відповідальності за вказане порушення запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 100 євро – двома купюрами номіналом по 50 євро.

Поліцейські хабаря не взяли, а дії водія кваліфікували за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

У судовому засіданні водій визнав свою провину у вчиненні кримінального правопорушення та щиро розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, врахувавши визнання провини та щире каяття, Теребовлянський районний суд ухвалив водія автомобіля “Пежо” визнати винним у вчиненні кримінального порушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Рішення суду 10 серпня набрало законної сили.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
3,19 проміле – у Козові спіймали і покарали дуже п’яного тракториста

Коментувати

Попередня стаття

На Монастирищині злодій вночі заліз до хати та викрав гроші

Наступна стаття

Нема потреби: тендер на ремонт дороги Мишковичі – Скоморохи відмінено