За 1400 доларів хабаря працівниця Шумського військкомату отримала 25500 гривень штрафу

хабар, долари

Шумський районний суд призначив покарання для головного спеціаліста місцевого військового комісаріату, яка попалася на отриманні неправомірної вигоди.

Як вбачається із матеріалів справи, факт кримінального правопорушення був зафіксований у вересні 2018 року.

Головний спеціаліст Шумського районного військового комісаріату повідомила матері призовника, що зможе вирішити питання щодо визнання її сина  непридатним до проходження строкової військової служби за станом здоров`я та видачі останньому військового квитка із відміткою про непридатність до проходження військової служби за умови передачі їй грошових коштів у сумі 1400 доларів США.

Матір призовника погодилася на цю пропозицію і за кілька днів працівниці військкомату передала обумовлені кошти.

Втім, під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 1400 доларів США працівниця військкомату була затримана правоохоронцями. Її дії кваліфікували за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального Кодексу України (зловживання впливом, пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди за вплив на рішення відповідальною особою).

У липні цього року обвинувачена визнала свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення та уклала угоду зі слідством, якою передбачено узгоджене покарання.

Отож, вивчивши матеріали справи, Шумський районний суд 13 липня цього року працівницю військкомату визнав винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 ККУ та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 25500 гривень.

11 серпня цього року рішення суду набрало законної сили.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Поліцейський із Кременця за 1000 доларів хабаря отримав 25000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Бережанах: свіжі вакансії за серпень

Наступна стаття

Пенсіонер з Борщева, який застрелив собаку, отримав суворе покарання