Із 13 вересня Тернопільщина переходить у “жовту зону”, а багато шкіл – на дистанційне навчання

Ольга Хома і Ольга Ярмоленко

Сьогодні, 8 вересня відбувся брифінг щодо запровадження жовтої зони та дистанційного навчання в Тернопільській області.

Як повідомила Ольга Ярмоленко, начальник управління охорони здоров’я ТОДА, з понеділка, 13 вересня Тернопільщина переходить у жовту зону, пише сайт “Тернополяни”.

“З понеділка, 13 вересня, Тернопільська область переходить у жовту зону, – наголосила Ольга Ярмоленко. – Крім того, педагогічні колективи та школи, де вакциновано менше 80 відсотків осіб, змушені будуть перейти на дистанційну форму навчання. У школах, де вакциновані більше 80 відсотків колективу, працюватимуть як і працювали”. 

За словами Ольги Хоми, начальниці управління освіти та науки ТОДА, якщо Тернопільщина опиниться у червоній зоні, то школи працюватимуть онлайн, за виключенням початкових класів та дитячих садочків.

“Навіть якщо Тернопільська область перейде у червону зону, і у закладі буде вакциновано більше 80 відсотків колективу, то заклад переходить на дистанційну форму навчання, за виключенням початкових класів та дитячих садочків, а також спеціалізованих закладів”, – наголосила Ольга Хома. 

На сьогодні в області є 57 закладів освіти, в яких понад 80% педагогів вакциновані. Серед них найбільше дошкільних закладів. Загалом в області є понад 600 шкіл.

“За тиждень захворіло 16 дітей на коронавірус це і школи і садочки і кожен день фіксуємо захворювання серед педагогічних працівників”, – відзначила Ольга Ярмоленко.

Під час брифінгу, Ольга Хома наголосила, що на сьогодні, в Козівській громаді деякі школи перейшли на дистанційну форму навчання через виявлення хворих на коронавірус в освітніх колективах.

Також під час брифінгу, чиновники повідомили у яких закладах освіти Тернопільщини вакцинували максимальне число педагогів.

“В Чортківському медичному коледжі 92% працівників вакциновані, медичний університет Горбачевського з Тернополя – 89% вакцинованих працівників”– сказала Ольга Хома.

Також в області управління освіти розробило графік вакцинаціі педагогів, працюють мобільні бригади.

На брифінгу наголосили, що вакциновані люди можуть переносити вірус, але вони бережуть себе від госпіталізації.

Читайте також:
Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 8 вересня

Коментувати

Попередня стаття

У магазинах Чорткова виявили 7 продавців, які працювали нелегально

Наступна стаття

2,36 проміле: у Бучачі п’яний водій на швидкості влетів в огорожу супермаркету