За 1500 доларів хабаря заступник Козівського воєнкома отримав 41000 гривень штрафу

хабарник, військкомат

41650 гривень штрафу присудили заступнику військового комісара в Козівському районі, спійманому у червні цьогоріч на хабарі. Чоловік взяв 1500 доларів за вплив на призовну комісію.

Про це йдеться у вироку Зборівського райсуду від 6 вересня. Як випливає із матеріалів справи, обвинувачений був призначений на посаду заступника військового комісара – начальника відділу рекрутингу та комплектування Козівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Тернопільської області у грудні 2020.

Надалі, коли розпочалась призовна кампанія у 2021 році, один з призовників Козівського району звернувся за роз’ясненням   вимог чинного законодавства щодо призову  до свого знайомого – старшого інструктора відділення рекрутингу та комплексування Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування.

А той зателефонував до свого  знайомого –  заступника військового комісара – начальника відділу рекрутингу та комплектування Козівського РТЦК та СП (фігуранта справи – авт. прим.) з питанням щодо можливості надання відстрочки хлопцеві від служби. Через три дні інструктор та заступник військового комісара зустрілись у Тернополі в закладі харчування, де останній повідомив, що зможе вплинути на рішення районної комісії за 1500 доларів.

А інструктор, не бажаючи влізати у кримінал, звернувся із заявою у поліцію та почав діяти під їхнім контролем.  Відтак, уже 5 червня передав заступнику комісара 1500 доларів, що еквівалентно  41010 гривень, вклавши їх в документи призовника. Таким чином, заступник комісара вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.369-2 КК України “Зловживання впливом”.

Надалі фігурант справи пішов на угоду про визнання винуватості із прокурором Тернопільської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону, яку суд 6 вересня і затвердив. Зокрема, він визнав обвинуваченого винуватим у зловживанні впливом та призначив узгоджене в угоді покарання.

Йдеться про 41 650 грн штрафу  з позбавленням права обіймати посади на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності щодо виконання обов`язків пов`язаних із призовом на строкову військову службу, строком на один рік.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також по цій темі:
На Тернопільщині посадовець районного військкомату попався на хабарі у розмірі 1500 доларів

Коментувати

Попередня стаття

Польща відкрила кордони для українських туристів

Наступна стаття

Шланги для подачи газа: особенности выбора и места покупки