2,19 проміле: на Борщівщині п’яний водій скутера влетів під “Жигулі”

ДТП

Борщівський районний суд призначив покарання для водія скутера, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 1 серпня цього року в селі Іване-Пусте. Вночі, близько 02.30, водій скутера “Вайпер” не вибрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення з автомобілем марки “ВАЗ 21053”, який рухався попереду.

У результаті зіткнення обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того виявилося, що винуватець аварії перебував за кермом двоколісного транспортного засобу у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,19 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе кермування).

У суді водій скутера свою провину визнав та щиро розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП та ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

14 вересня минув термін подачі апеляції і дане рішення суду уже набрало законної сили.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
На Бережанщині п’яний водій збив дорожній знак і втік з місця ДТП

Коментувати

Попередня стаття

Оголошено тендер на ремонт дороги Криве – Хоптянка

Наступна стаття

У Заліщиках покарали штрафом жінку, яка на Рівненщині продавала помідори