“Онур” і “Техно-Буд-Центр” розіграли 2 мільярди на ремонт дороги Підгайці – Гримайлів

Теребовля

Дорога Т-09-03 у м. Теребовля

22 вересня відбувся аукціон з відбору кращих пропозицій на виконання поточного середнього ремонту дороги державного значення Т-09-03 Галич-Підгайці-Сатанів.

Як зазначається у системі Прозорро, перемогу у тендері на ремонт 95 кілометрів дороги державного значення Галич-Підгайці-Сатанів на ділянці 12 км – 107 км (Підгайці – Теребовля – Гримайлів) здобула компанія “Техно-Буд-Центр”.

Загалом для участі у тендері зголосилися лише дві дорожніх фірми – тернопільський “Техно-Буд-Центр” і компанія з турецькими інвестиціями “Онур Конструкціон Інтернешнл”.

Очікувана пропозиція замовника на ремонт 95 кілометрів даної дороги – 2,427 млрд. грн.

У процесі торгів ця сума трохи знизилася. Перемогу в аукціоні здобув “Техно-Буд-Центр”, який запропонував виконати цей підряд за найнижчу суму – 2,390 млрд. грн.

Це на 12 мільйонів гривень менше від остаточної пропозиції “Онуру” і на 37 мільйонів менше від очікуваної пропозиції замовника.

Аукціон спочатку був запланований на 5 жовтня, однак потім замовник змінив умови і торги було проведено у середу, 22 вересня. Тепер очікується підписання договору між переможцем та замовником.

Згідно з умовами тендеру, поточний середній ремонт дороги державного значення Галич-Підгайці-Сатанів на ділянці 12 км – 107 км (це від початку траси в межах Тернопільщини і до Гримайлова) має бути виконаний до 31 грудня 2022 року. Хоча роботи можуть розпочатися іще в цьому році.

Нагадаємо, наразі “Техно-Буд-Центр” завершує ремонт траси Т-09-03 на ділянці Гримайлів – Сатанів.

Цікаво, що “Онур” і “Техно-Буд-Центр” змагаються між собою за 1,6 млрд. грн в іще одному “жирному” тендері – на ремонт дороги Т-20-02 Тернопіль – Скалат – Жванець на ділянці Гримайлів – Гусятин – Борщів.

Хоча обидві ці фірми є і не такими аж конкурентами.

Так, компанія “Онур” цього року виграла тендер на ремонт “дороги єдності” на ділянці Бережани – Тернопіль, але на умовах субпідряду ремонтні роботи здійснював “Техно-Буд-центр”.

“Техно-Буд-Центр” цього року також виграв іще один “жирний” тендер – на ремонт дороги Тернопіль – Скалат – Жванець на ділянці від Смиківців до Гримайлова. Наразі іще триває ремонт даної ділянки дороги.

Василь СОЛТИС

Читайте також:
На Тернопільщині почали ремонтувати найгіршу дорогу області Гримайлів – Сатанів (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Через дії уряду тарифи на тепло зростуть до 65%

Наступна стаття

Тернопільського журналіста Ярослава Буяка знайшли мертвим