За п’яну їзду і за хабар: житель Шумщини отримав два штрафи по 17000 гривень

штраф

17000 гривень штрафу присудив суд водію скутера, який намагався домовитись з патрульними про нескладання протоколу на нього за п’яну їзду.

Чоловік поклав у автівку патрульних 500 гривень. Про це йдеться у вироку Шумського райсуду від 15 вересня. Як випливає із матеріалів справи, ввечері 21 липня 2021 року патрульні зупинили на дорозі мешканця села Биківці, який їхав на скутері без шолома і з неповнолітньою дитиною позаду, також без шолома.

Під час спілкування поліцейський повідомив про причину зупинки та запідозрив, що скутерист може бути не тверезим. Тож попросив документи та пройти огляд на стан сп’яніння. Скутерист погодився. А потім запропонував вирішити проблему за винагороду і не складати на нього протокол.

Поліцейський відмовився. Тоді скутерист показово відчинив двері патрульної автівки, поклав туди 500 гривень і зачинив. Таким чином, він вчинив кримінальне правопорушення за ч.1 ст. 369 КК “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”.

У суді водій вину визнав, розкаявся, відмовився від дослідження зібраних доказів у суді. Досліджувати їх суд і не став. Він визнав скутериста винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину і присудив 17000 гривень штрафу.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, штраф скутерист заплатить і за п’яну їзду. Постановою Шумського райсуду від 26 серпня його визнано винуватим у вчиненні порушення за ч.1 ст.130 КУпАП та присуджено також 17000 гривень штрафу.

Анна ЛАХМАН

Читайте також:
На Шумщині чоловік вкрав з лісу фіру дров і отримав за це 120 годин громадських робіт

Коментувати

Попередня стаття

Газ по 20 грн: Нафтогаз та уряд не виконують обіцянок і провокують зростання тарифів

Наступна стаття

На Зборівщині 12-річний хлопець через вікно заліз до школи і викрав комп’ютерну техніку