Біля Бучача п’яна водійка потрапила в аварію і отримала 17000 гривень штрафу

жінка за кермом

Бучацький районний суд призначив покарання для жінки, яка перебувала за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 26 липня цього року у селі Підзамочок, що поблизу Бучача. Близько першої години ночі на вулиці Тернопільській трапилося ДТП, один з учасників якого, а саме водійка автомобіля Fiat Punto, перебувала за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на сп’яніння проводився на місці події. Результат – 0,42 проміле.

Водійка не погодилася із результатом і виявила бажання пройти повторний огляд у медичному закладі.

Результат огляду у лікаря – 1 проміле, що у 5 разів вище допустимої норми і вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні адвокат водійки намагався довести, що огляд на стан сп’яніння проводився із численними порушеннями, однак йому цього не вдалося зробити.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водійку автомобіля Fiat Punto визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
В Озерній п’яний водій намагався виїхати з парковки і скоїв ДТП

Коментувати

Попередня стаття

Третя поразка поспіль: “Нива” вдома поступилася “Оболоні”

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 7 жовтня