Дві черемхи, дві ліщини і один клен: судили чоловіка, який в Ішкові незаконно рубав дерева

ліс

У Козівському районі чоловік зрубав 5 деревець  на території природно-заповідного фонду загально зоологічного заказника місцевого значення  та сів на лаву підсудних. 

Суд  дав йому йому умовне покарання. Про це йдеться у вироку Козівського райсуду від 28 вересня. Як випливає із матеріалів справи, 20 травня 2021 року на території природно-заповідного фонду загально зоологічного заказника місцевого значення «Ішківський», що на околиці села Ішків, Купчинецької сільської територіальної громади,  обвинувачений зрубав дві черемхи, діаметром стовбурів 4 та 5 см., один клен, діаметром 10 см та дві ліщини, діаметром 8 та 6 см.

Таким чином, вчинив кримінальне правопорушення за ч.3 ст.246 КК та заподіяв матеріальну шкоду державі в особі Державного підприємства «Бережанське лісомисливське господарство» на загальну суму 410 грн. Надалі, 26 травня, обвинувачений пішов на угоду про примирення із потерпілою стороною, яку суд 28 вересня затвердив.

Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.3 ст.246 КК – незаконній порубці дерев, вчиненій на території природно-заповідного фонду та присудив узгоджене покарання. Йдеться про три роки тюрми, звільненні від їхнього відбування на підставі ст. 75 КК та призначенні року іспитового строку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Світлана ГРИВАС

Читайте також:
На Бучаччині спіймали пенсіонера, який у лісі рубав дрова

Коментувати

Попередня стаття

Акустическая гитара против электрогитары: советы новичкам

Наступна стаття

Тернопільська “Нива” здобула перемогу і піднялася на 5 місце у турнірній таблиці