На жителя Підволочиська шахраї оформили кредитів на 30000 гривень

онлайн-кредит

Чотири кредити на суму 30 000 гривень оформили невідомі особи на жителя Підволочиська. За даним фактом розпочало досудове розслідування.

Про це сьогодні, 18 жовтня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Зі слів потерпілого, на його мобільний телефон надійшли сповіщення з проханням повернути грошові кошти. Однак сам заявник запевнив правоохоронців, що ніяких онлайн позик не оформляв.

Працівники поліції розповідають, що так звані мікрокредити ‒ це невеликі суми грошей, які банк або небанківська організація надає в кредит на певний період. Такий кредитний договір можна укласти з мікрофінансовою організацією, у тому числі через мережу Інтернет. Для цього необхідно лише зареєструватись на відповідному сайті і внести всі необхідні дані. Процес недовгий та нескладний, тому цим все більше користуються недобросовісні особи ‒ шахраї.

Працівники поліції наголошують про обов’язкову необхідність пильнувати за паспортом. Не давайте особисті документи в руки стороннім особам, а якщо вас просять його показати для підтвердження особи, старайтесь завжди прикривати серію та номер (це зручно можна робити великим пальцем). В жодному разі не залишайте документи в якості застави, наприклад, для ломбардного кредиту.

Якщо потрібно залишити десь ксерокопію паспорта, обов’язково переконайтесь, що така вимога справді обґрунтована. В крайньому випадку, на копії паспорта завжди можна залишити замітку ручкою – зіпсовану копію не вийде використовувати в шахрайських цілях, це буде своєрідним захистом персональних даних.

Читайте також:
Поблизу Тернополя озброєний п’яний чоловік погрожував поліцейським вбивством

Коментувати

Попередня стаття

На Збаражчині автомобіль “Ауді” кілька разів перекинувся. Водій загинув

Наступна стаття

На Борщівщині чоловік убив сусідського собаку і викинув тіло у криницю