На Збаражчині не змогли покарати п’яного водія, який після ДТП наробив галасу на все село

алкотестер, драгер

Збаразький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого працівники поліції склали адміністративні протоколи за нетверезе водіння та керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 4 травня цього року у селі Коханівка – на вулиці Центральній водій автомобіля “Ауді А4” проявив неуважність та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем марки “Фольксваген Гольф”.

Винуватець аварії, як зазначили поліцейські, перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння він відмовився. Тож поліцейські склали на нього два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За скоєне чоловікові загрожувало 17000 гривень штрафу із позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Однак у суді водій “Ауді” провини не визнав. Пояснив, що того дня підвіз свого працівника до села Коханівка. Там забіг у магазин, щоб купити води. Був тверезим. На вулиці зустрів знайомого, який запросив його у кафе на святкування. Ось тоді, як стверджує водій “Ауді”, він зайшов у кафе і саме там вживав алкоголь.

А коли вийшов на вулицю, то побачив, що його автомобіль скотився і вдарив припаркований автомобіль “Фольксваген Гольф”. На його думку, у машині відпустило стоянкове гальмо.

Знайомий, який запрошував водія “Ауді” у кафе, у суді підтвердив цю версію.

Допитали у суді і старосту села Коханівка. Жінка розповіла, що того дня хтось із мешканців села повідомив їй, що чоловік, власник автомобіля “Ауді”, буянить біля магазину. Тож вона викликала поліцію на місце конфлікту. Староста розповіла, що особисто не бачила чи вказаний чоловік керував автомобілем у нетверезому стані. Так само і не бачила чи вчиняв він ДТП.

У підсумку Збаразький районний суд 4 жовтня постановив закрити справу щодо водія “Ауді А4” у зв’язку з відсутністю події та складу порушень, передбачених за ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
3,85 проміле: у Скалатській ОТГ спіймали п’яного рекордсмена на мотоблоці

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: ім’я Степана Бандери як прапор національно-визвольного руху

Наступна стаття

Робота у Монастириськах: свіжі вакансії за жовтень