На Скалатщині п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 гривень штрафу

поліція постанова

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані аклогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 29 серпня цього року у селі Зарубинці Скалатської ОТГ – ввечері, близько 23.00, водій автомобіля марки “Мерседес” не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу до допустив зіткнення з автомобілем марки “Фольксваген”.

Винуватець аварії втік з місця події, але згодом, орієнтовно за дві години, був знайдений поліцейськими. У нього були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння винуватець аварії відмовився у присутності двох свідків.

Відтак, на порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП), ст. 122-2 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був повідомлений про дату, час та місце його проведення. Тож суд розглянув справу без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Підволочиський районний суд постановив водія “Мерседесу” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і рішення суду набрало законної сили.

Читайте також:
3,85 проміле: у Скалатській ОТГ спіймали п’яного рекордсмена на мотоблоці

Коментувати

Попередня стаття

Оголошено тендер на ремонт дороги Бережани – Мечищів

Наступна стаття

На Бережанщині у результаті ДТП загинули двоє людей (ФОТО)