У Заліщиках п’яний водій не зумів втекти від поліції, але таки втік від штрафу

алкотестер, драгер

Заліщицький районний суд розглянув справу щодо водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився іще 24 січня цього року. На автодорозі Заліщики – Борщів водій автомобіля “Фіат Скудо” не виконав вимогу працівників поліції про зупинку і продовжив рух. Згодом утікач був затриманий шляхом переслідування.

Під час спілкування у нього були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння: нечітка розмова, запах алкоголю тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій у присутності двох свідків відмовився.

Відтак, на порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 122-2 КУпАП (невиконання вимоги працівників поліції про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння).

Суд кілька разів матеріали справи відправляв у поліцію на дооформлення і після доопрацювання отримав їх лише 22 вересня.

Водій, який притягувався до відповідальності, у судове засідання не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення.

Порушення було зафіксовано іще 24 січня цього року, а суд розглянув справу лише 5 жовтня. На момент вчинення порушення іще діяла норма закону про те, що до адміністративної відповідальності можна притягнути у термін не пізніше, ніж 90 днів з часу вчинення порушення.

А суд розглянув цю справу лише 5 жовтня. Відтак, дослідивши матеріали, Заліщицький районний суд постановив закрити справу у зв’язку із закінченням строків давності.

Термін апеляційного оскарження уже минув і 19 жовтня рішення суду набрало законної сили.

Отож водій, який нетверезим втікав від поліції, таки зумів уникнути відповідальності за скоєні порушення.

Слід зауважити, що раніше за такою схемою любителі нетверезої їзди масово уникали відповідальності – справи затягували на більш як три місяці, а потім закривали їх за строками давності.

У середині березня цього року посилили відповідальність за порушення правил дорожнього руху і серед ряду нововведень строки давності розгляду справ за ст. 130 КУпАП продовжили до 1 року.

А що стосується водія автомобіля “Фіат Скудо”, то наразі стосовно нього іще одна справа за ст. 130 КУпАП перебуває на розгляді у Чортківському районному суді. Чоловік у Чорткові попався в стані алкогольного сп’яніння – результат 1,93 проміле. І поки що там суд теж відправив матеріали справи у поліцію на доопрацювання.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
Везла додому товариша: жителька Бучаччини за п’яну їзду отримала 17000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Збаражі водій “Фольксвагена” збив пішохода (ФОТО)

Наступна стаття

У Тернополі вандал, який пошкодив понад 30 могил, отримав 5 років обмеження волі