Справа на 34000 гривень: у Микулинцях відео врятувало чоловіка від штрафу за п’яну їзду

алкотестер, драгер

У Теребовлянському районному суді чоловік зумів захиститися від штрафу у розмірі 34000 гривень, який йому загрожував.

Як зазначається в адміністративному протоколі, 7 липня цього року у смт. Микулинці чоловік керував автомобілем ВАЗ з явними ознаками алкогольного сп’яніння – в’яла мова, тремтіння рук і т. д.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки водій відмовився, також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На чоловіка склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки або адміністративний арешт терміном на 10 діб.

Втім, у суді чоловік, на якого склали протокол, своєї провини не визнав. Пояснив, що транспортним засобом не керував, мовляв, за кермом перебувала його дружина.

З переглянутих у судовому засіданні матеріалів відеофіксації з відеореєстратора, та нагрудних камер, доданих до протоколу, встановлено, що в них зафіксовано відмову від огляду на стан сп`яніння.

Проте не зафіксовано факту керування вказаним чоловіком транспортним засобом та не вказано підстави зупинки транспортного засобу. На відео відображено, що чоловік веде розмову із працівником поліції біля припаркованого автомобіля.

Відтак, суд прийшов до висновку, що у справі відсутні достатні та належні докази провини водія.

І тому Теребовлянський районний суд постановив закрити справу за ч. 2 ст. 130 КУпАП стосовно водія ВАЗу у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного порушення.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
Отримав 34000 гривень штрафу: на Підгаєччині у п’яного водія загорівся автомобіль

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 6 листопада

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 7 листопада