Водій зі Зборівщини давав патрульним 200 гривень і отримав за це 17000 гривень штрафу

Сітроен

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який пропонував патрульним поліцейським неправомірну вигоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 4 вересня цього року у селі Смиківці, що поблизу Тернополя. Патрульні поліцейські зупинили водія легкового автомобіля марки “Сітроен”, який перевищив швидкість у межах населеного пункту.

Прилад TruCam показав результат 75 км/год.

Нагадаємо, у межах населених пунктів дозволено рух транспортних засобів із швидкістю не більше 50 км/год. Але покарання у вигляді штрафів передбачене за умови перевищення дозволеної швидкості на понад 20 км/год.

За перевищення швидкості на більше, ніж 20 км/год передбачений штраф у розмірі 340 гривень, за перевищення швидкості на більше, ніж 50 км/год – штраф у розмірі 1700 гривень.

Тобто водій “Сітроена”, уродженець села Ярчівці Зборівського району, таки порушив правила дорожнього руху і йому загрожувало 340 гривень штрафу.

Однак за не притягнення до відповідальності чоловік запропонував патрульному неправомірну вигоду – у службовий автомобіль поліції кинув одну купюру номіналом 200 гривень.

Патрульний грошей не взяв, а викликав на місце події слідчо-оперативну групу.

Дії водія “Сітроена” кваліфікували за ч. 1 ст. 369 Кримінального Кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

У процесі слідства кермувальник свою провину у вчиненні кримінального правопорушення визнав та 22 вересня уклав угоду з прокурором.

Тернопільський міськрайонний суд 13 жовтня затвердив цю угоду, визнав водія “Сітроена” винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Слід зауважити, що фактично всі справи щодо водіїв, які пропонують хабарі поліцейським, завершуються однаково – призначенням покарання у вигляді штрафу. І найчастіше це штраф у розмірі 17000 гривень.

Це за п’янку за кермом водії можуть “відмазатися” від покарання – то доказів мало, то іще щось не так. А хабарні справи, навіть якщо там фігурують дуже дрібні гроші, майже 100-відсотково закінчуються не на користь водіїв.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
Покарали за хабар, а за п’яну їзду – не змогли: у Кременці судили водія, який давав поліції 500 гривень

Коментувати

Попередня стаття

Бережанський студент за п’яну їзду отримав 17000 гривень штрафу

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 11 листопада