Житель Зборівщини просив не карати його за п’яну їзду, а суд взяв і послухав

мотоблок

Зборівський районний суд розглянув справу щодо мешканця краю, який попався за кермом мотоблоку у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 4 вересня цього року у селі Данилівці колишнього Зборівського, а тепер Тернопільського району.

Ввечері, близько 20.30, працівники поліції зупинили водія мотоблоку “Зубр”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки. Результат – 0,76 проміле, при допустимих 0,20 і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні чоловік, який притягувався до відповідальності, свою провину визнав. Пояснив, що того дня працював вдома на городі. В обідню пору вживав алкогольні напої. Ввечері, коли уже завершив роботу, з’їхав з городу на дорогу, яка веде до власного домогосподарства. Чоловік пояснив, що у нього немає можливості з’їхати з городу прямо на подвір’я, тому довелося виїхати на сільську дорогу, щоб добратися додому.

Якраз у цей час чоловіка і зупинили поліцейські, оскільки мотоблок не освітлювався.

Мешканець Зборівщини пояснив, що усвідомлює протиправність своїх дій та розкаявся у вчиненому. Просив закрити справу, враховуючи, що результат огляду на стан сп’яніння не набагато перевищив допустиму норму.

Також пояснив, що здійснює догляд за особою похилого віку, а тому немає стабільного заробітку і штраф поставить його сім’ю у скрутне матеріальне становище.

Суд взяв до уваги усі ці пояснення та прохання водія мотоблоку, а також врахував те, що вказаний чоловік раніше не притягувався до адміністративної відповідальності.

І у підсумку Зборівський районний суд постановив закрити провадження у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо водія мотоблоку.

Термін апеляційного оскарження уже минув і 8 листопада постанова судді набрала законної сили.

Що стосується рішення суду, то воно є чисто по-людським. Якби у кермувальника було, наприклад, 2 проміле, чи якби він їхав жвавою трасою, тоді звісно була б інша розмова. А так чоловік їхав ввечері додому з городу, і зважаючи на ті обставини, які він виклав, та на його каяття, можна і справді на перший раз не карати штрафом.

Читайте також:
Поблизу Підволочиська п’яний водій випав з мотоблоку

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 17 листопада

Наступна стаття

Водій, який здійснював дрифтинг на горі Лисоня, отримав 119 гривень штрафу