У Підгайцях водій приїхав у лікарню пройти огляд на стан сп’яніння, але там не було алкотестеру

алкотестер, драгер

Підгаєцький районний суд розглянув справу щодо водія автомобіля, на якого поліцейські склали протокол за нетверезе керування транспортним засобом.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 14 жовтня у місті Підгайці. Ввечері, близько 21.00, на вулиці Шевченка поліцейські зупинили водія автомобіля “Фольксваген Джетта”. Юнак, який перебував за кермом авто, мав ознаки алкогольного сп’яніння – різкий запах алкоголю з рота.

Правоохоронці запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння. Молодик погодився це зробити на місці події. Алкотестер показав результат – 0,38 проміле при допустимих 0,2 проміле.

Чесно кажучи, результат доволі непереконливий і в такому випадку дуже здалося б пройти повторний огляд у медичному закладі.

Але на кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння). Матеріали справи направили в суд.

За скоєне водієві загрожував штраф у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, у судовому засіданні водій “Фольксвагена” своєї провини не визнав. Пояснив, що того вечора  справді керував автомобілем і справді погодився пройти тест на алкоголь. Але не погодився із результатом і вимагав пройти повторний огляд на стан сп’яніння у медичному закладі.

У відповідь поліцейські йому відповіли, що якщо хоче пройти такий огляд, то щоб сам шукав якийсь транспортний засіб, аби доставили його у лікарню.

Пізніше знайомий таки довіз молодика у Підгаєцьку лікарню, однак там пройти огляд не вдалося – медики повідомили, що у них відсутній прилад для проведення огляду на стан сп’яніння.

Заслухавши пояснення водія та дослідивши усі матеріали справи, Підгаєцький районний суд прийшов до висновку, що доказів провини водія не достатньо.

Відтак, суд постановив закрити провадження у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Термін апеляційного оскарження уже минув і 15 листопада постанова набрала законної сили.

Читайте також:
Поблизу Підволочиська п’яний водій випав з мотоблоку

Коментувати

Попередня стаття

На Зборівщині чоловік упав з дерева висотою 10 метрів

Наступна стаття

Оголошено тендер на продовження ремонту дороги Яструбове – Денисів – Плотича