Понад 2 проміле: на Кременеччині спіймали п’яного скутериста, але не змогли його покарати

скутер

Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія скутера, на якого поліцейські склали адміністративний протокол за нетверезе водіння.

Як вбачається із матеріалів справи, 14 липня цього року у селі Дунаїв поліцейські зупинили водія скутера “Сузукі Летс”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,04 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Після складення протоколу водія відсторонили від керування транспортним засобом, а скутер помістили на спецмайданчик.

За скоєне порушникові загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, у судовому засіданні кермувальник своєї провини не визнав. Пояснив, що він не погоджувався із отриманим результатом і хотів пройти повторний огляд у медичному закладі, але поліцейські проігнорували його прохання та відразу ж почали складати протокол. Вказав також, що пояснення у протоколі писав під диктовку працівника поліції.

Суд ознайомився із відеозаписом з місця події і слова водія знайшли своє підтвердження. Так, кермувальник справді хотів пройти огляд у медичному закладі, але поліцейські не надали йому такої можливості. І справді пояснення скутерист писав під диктовку.

Відтак, дослідивши матеріали, Кременецький районний поставив закрити провадження у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАп стосовно водія скутера у зв’язку із відсутністю складу порушення.

Термін апеляційного оскарження уже минув і 15 листопада постанова набрала законної сили.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
0,27 проміле: у Підволочиську трішки нетверезий водій отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: тарифи за тепло у цьому році для тернополян не зростатимуть

Наступна стаття

На Тернопільщині за 1,6 млрд грн відремонтують дорогу Татарів – Кам’янець-Подільський