2,96 проміле: у Ланівцях спіймали дуже п’яного водія “Жигулів”. Що йому за це було?

алкотестер, драгер

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 23 липня цього року у місті Ланівці. Близько 16.20 на вулиці Тернопільській працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки кермувальник “Жигулів” відмовився, також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Не встигло чорнило висохнути на протоколі, як через дві години цей же водій за кермом цього ж автомобіля “ВАЗ 2107” знову попався поліцейським. 23 липня о 18.45 його зупинили на 36-му кілометрів траси Тернопіль-Ланівці.

Під час другої зупинки кермувальник уже погодився пройти огляд на стан сп’яніння. Алкотестер показав результат 2,96 проміле, що у майже 15 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали іще один протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Обидва протоколи об’єднали в одну адміністративну справу.

У судове водій “Жигулів” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справи без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Слід зауважити, що вказаний водій-порушник раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
2,7 проміле: у Збаражі за п’яну їзду не змогли покарати водія вантажівки

Коментувати

Попередня стаття

На Бучаччині під час пожежі загинув 70-річний чоловік

Наступна стаття

На ремонт дороги Куряни – Нараїв додали іще 8 млн грн