У Козові судили пішохода, який п’яним попав під машину і скоїв ДТП

ДТП, новини Тернопільщини

Козівський районний суд розглянув справу щодо пішохода, який в стані алкогольного сп’яніння спричинив дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 2 січня цього року на 4-му кілометрі траси Городище – Зарваниця – Бучач: це поблизу села Яструбове. У темну пору доби водій легкового автомобіля “ВАЗ 2172” допустив наїзд на пішохода.

Чоловік йшов проїжджою частиною дороги на відстані 1,4 м від краю узбіччя. На його верхньому одязі у темну пору доби не було світловідбивних елементів. Окрім того пішохід перебував у стані алкогольного сп’яніння.

У результаті автопригоди автомобіль отримав механічні ушкодження, а пішохід – тілесні.

Спочатку за фактом ДТП відкрили кримінальне провадження. Однак травмувався сам винуватець аварії, тому 30 червня слідчим було винесено постанову про закриття кримінального провадження.

А 3 серпня цього року на пішохода було складено адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди).

За скоєне пішоходові загрожував штраф у розмірі 850 гривень. Але пронесло…

У вересні Козівський районний суд призупинив свою роботу, оскільки один суддя була призначена на 5 років і цей термін закінчився, а другого судді через бюрократичні колізії не призначили. Суд відновив роботу орієнтовно десь через півтора місяця і до справи п’яного пішохода добрався лише 10 листопада.

Відтак, суд постановив закрити справу щодо пішохода за ст. 124 КУпАП у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, термін давності для усіх адмінпорушень, за винятком ст. 130 КУпАП, становить 90 днів.

Адмінпротокол на пішохода було складено 3 серпня, а справу розглянули 10 листопада, тобто у термін більший, ніж три місяці.

Читайте також:
У Підгайцях п’яний водій за кожне проміле отримав по 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Вбивство у Тернополі: загинула 22-річна дівчина

Наступна стаття

На Гусятинщині за 38 млн грн. ремонтуватимуть дорогу Гримайлів – Пізнанка