У Шумську чоловік викрав мопед у працівниці кафе і не вибачився перед нею навіть у суді

Шумський районний суд призначив покарання для чоловіка, який вчинив крадіжку мопеда.

Як вбачається із матеріалів справи, кримінальний випадок трапився 26 жовтня цього року у місті Шумську. Ввечері, близько 22.00, на вулиці Українська зловмисник біля технічного входу в кафе “Інтер” побачив мопед “SUZUKI LETS 4” і скориставшись тим, що за ним ніхто не спостерігає, вчинив крадіжку транспортного засобу.

Далі загнав мопед до себе додому, помістив у хлів і мав намір продати по запчастинах.

Потерпіла у результаті цього злочину – працівниця кафе, яка власне приїхала на мопеді на роботу. А от додому довелося іти пішки…

Втім, правоохоронці встановили особу зловмисника. Чоловік притягнули до відповідальності за ч. 1 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом).

У суді обвинувачений визнав свою провину, під час слідства сприяв у розкритті злочину і “щиро розкаявся у вчиненому”.

При прийнятті рішення суд врахував усі ці нюанси і в тому числі звернув увагу на “щире каяття”. Під час судового засідання обвинувачений мав можливість попросити вибачення у потерпілої, але він не захотів цього зробити.

Водночас потерпіла повелася по-іншому. Жінка не вимагала для зловмисника максимального покарання, а сказала, що у призначенні вироку покладається на думку суду.

Відтак, дослідивши матеріали справи, врахувавши усі пом’якшуючі та обтяжуючі обставини, Шумський районний суд ухвалив обвинуваченого визнати винним у вчиненні кримінального порушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 ККУ, та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 4 роки.

Відповідно до ст. 75 ККУ суд звільнив обвинуваченого від відбуття основного покарання з випробуванням, встановивши йому 2 роки іспитового терміну.

Вирок поки що законної сили не набрав. Він може бути оскаржений в апеляційному суді впродовж 30 днів з часу його проголошення.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Кременці не змогли покарати водія, який під час огляду у лікарні виявився вдвічі п’янішим, ніж на місці зупинки

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Тернополя мікроавтобус злетів у кювет. Двоє людей травмовано

Наступна стаття

У Кременці судили водія вантажівки, який важко травмував пенсіонерку