У Борщеві п’яний водій вантажівки DAF в’їхав у стіну шкільного приміщення

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 17 вересня цього року у місті Борщеві. Ввечері, близько 23.30, водій вантажівки DAF, рухаючись заднім ходом, здійснив наїзд на гаражне приміщення, що належить Борщівській ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів.

У результаті ДТП автомобіль отримав механічні ушкодження. Пошкодження також отримав і шкільний гараж – частково пошкоджено цегляну стіну розміром 1,5 м. на 3 м., а також утворилися паскові тріщини стіни.

Водій залишив місце автопригоди, однак згодом поліцейські його таки розшукали. І, як виявилося, кермувальник перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 0,52 проміле, що на 0,32 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Від проходження повторного огляду у медичному закладі водій відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (втеча з місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У письмових поясненнях до протоколу кермувальник вказав, що випив пива об’ємом 0,5 л.

У судові засідання водій двічі не з’явився, тому справу з другої спроби розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “ДАФ” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Кременці не змогли покарати водія, який під час огляду у лікарні виявився вдвічі п’янішим, ніж на місці зупинки

Коментувати

Попередня стаття

У Кременці судили водія вантажівки, який важко травмував пенсіонерку

Наступна стаття

Мінус один райцентр: за 10 місяців населення Тернопільщини скоротилося на 6600 осіб