У Збаражі судили хлопців, які викрали з пасовиська двох корів і здали на м’ясокомбінат

гарна корова

На Збаражчині судили двох хлопців, які викрали з пасовиська двох корів. Тварин завантажили у бус, вивезли та здали на м’ясокомбінат.

У суді хлопці отримали реальні терміни. Про це йдеться у вироку Збаразького райсуду від 24 грудня 2021 року. Обидва фігуранти мають по кілька судимостей, пише ternopolis.te.ua.

Як вбачається із обвинувального акту, 10 листопада 2018 року близько 10.00 обвинувачені, зупинивши автомобіль марки «Mercedes-Benz» моделі «208-D» біля пасовища, що поблизу села Козарі Підволочиського району.

Звідти викрали  дві корови породи “Українська чорно-ряба  молочна”, одна з яких вагою 500 кг., інша – вагою 560 кг., вартістю 25,5 гривень за один кілограм живої ваги, на загальну суму 27030 гривень. Тварин помістили до кузова та зникли з місця злочину.

Дії першого обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 185 КК, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), що вчинена повторно за попередньою змовою групою осіб; та за ч.1 ст.304 КК України, як за ознаками втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність, адже його спільник, 2001 р.н., був на момент вчинення неповнолітнім.

Дії другого обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 185 КК. Як випливає із пояснень потерпілої, викрадені корови обвинувачені здали на м’ясокомбінат, про що вона дізналась від поліції.

У суді перший обвинувачений визнав вину частково. Зокрема, не визнав себе винуватим у втягненні у злочинну діяльність неповнолітнього. Сказав, що не вмовляв його вчиняти крадіжку. Другий –  вину визнав і сказав, що крадіжку вчинили за пропозиції першого.

Як результат розгляду справи – суд визнав їх винуватими у вчиненні вищезгаданих злочинів.

Першому присудив  за крадіжку 2 роки тюрми, за втягнення неповнолітнього – 3 роки тюрми. За сукупністю злочинів, шляхом поглинання, визначив покарання у вигляді 3 років тюрми. Далі, на підставі ст. 70 КК, шляхом поглинання менш суворого покарання за цим вироком більш суворим, призначеним за вироком Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області від 5 грудня 2019 року та ухвалою Богунського районного суду Житомирської області від 15 лютого 2021 року, визначив остаточне покарання у вигляді 3,5 років тюрми. Початок строку відбування покарання сказав рахувати з 27 березня 2019 року, з моменту його фактичного затримання.

Другому присудив за крадіжку корів два роки тюрми. На підставі ч.4 ст.70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання за цим вироком, більш суворим покаранням за вироком Хмельницького міськрайонного суду від 1 квітня 2021 року, визначив остаточне покарання у виді 3 років 3 місяців тюрми. Початок строку відбування покарання сказав рахувати з 27 березня 2019 року, тобто з моменту його фактичного затримання.

Також суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої до другого обвинуваченого. Сказав стягнути на її користь 13515 матеріальної та 2500 моральної шкоди. Від цивільного позову до першого вона відмовилась у суді сама, оскільки він частково збитки відшкодував.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Коментувати

Попередня стаття

Чоловік, який для тернопільських депутатів взяв 1100 євро хабаря, отримав 17000 грн. штрафу

Наступна стаття

У Чортківському районі чоловік вийшов з тюрми і обікрав магазин та житловий будинок