Аварія на Бучаччині: водій посигналив і перелякана дитина тачками в’їхала в автомобіль

тачки

Бучацький районний суд розглянув справу щодо дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилася за участі неповнолітнього.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 13 листопада 2021 року у селі Стінка, що на Бучаччині.

В обідню пору водій автомобіля “Форд Фокус” наближався до села Стінка зі сторони села Порохова і по проїжджій частині у цей час бігали діти, а також один із підлітків тягнув узбіччям ручну тачанку. Хлопець ходив з тачанкою збирати у поле залишки кукурудзи.

Водій подав звуковий сигнал після чого частина дітей розбіглися. Але коли водій пригальмував, хлопець ручною тачанкою в’їхав в автомобіль.

У результаті автопригоди було пошкоджено ліве переднє крило легковика. Сума матеріальних збитків становить близько 2000 гривень.

Водій “Форда” викликав на місце події поліцейських.

Оскільки хлопець, який в’їхав тачанкою в автомобіль, не досяг віку, з якого наступає адміністративна відповідальність, тому поліцейські на його матір склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 184 КУпАП (відповідальність батьків або осіб, що їх замінюють за вчинення неповнолітніми віком від 14 до 16 років правопорушення, відповідальність за яке передбачена КУпАП).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді попередження або штрафу у розмірі від 850 до 1700 гривень.

У письмових поясненнях жінка, на яку склали протокол, вказала, що на її вихованні перебуває 11 дітей. Хлопець, який спричинив ДТП, є її сином. Жінка запевнила, що тепер більше приділятиме уваги неповнолітньому синові аби той самостійно не ходив по дорозі.

Досліджуючи матеріали справи, суд звернув увагу на недоліки у складеному протоколі, а також на відсутність переконливих доказів провини підлітка та відповідно провини його матері.

Відтак, Бучацький районний суд постановив закрити справу щодо матері підлітка у зв’язку з відсутністю в її діях складу порушення.

Термін апеляційного оскарження уже минув і 24 грудня постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
Покарали за хабар, а за п’яну їзду – не змогли: у Бучачі судили водія, який давав поліції 500 гривень

Коментувати

Попередня стаття

На Лановеччині у новорічну ніч загорілася господарська будівля

Наступна стаття

На Теребовлянщині п’яний водій перекинувся на вантажівці і потім втік з лікарні